Hård kritik af uventet landsholds-comeback: - Jeg blev chokeret

Peter Shilton og Alan Shearer ryster på hovedet af udtagelsen af Wayne Rooney til det engelske landshold

Husker du denne scene: Wayne Rooney slår wrestleren Wade Barrett i gulvet til show i Manchester Arena.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er lige omkring to år siden, Wayne Rooney spillede sin seneste landskamp for England.

Det var 11. november 2016 mod Skotland. Kort efter bekendtgjorde stjernen sit farvel til landsholdet efter 119 kampe for Three Lions.

Nu gør han comeback.

Til venskabskampen mod USA er den nu 33-årige blevet udtaget af landstræner Gareth Southgate.

Men det er helt hen i vejret, mener Peter Shilton.

- Jeg blev chokeret, da jeg læste det. Og jeg har fortsat problemer med at forstå det, siger den 69-årige tidligere landskampsrekordholder.

Rooney er ikke udtaget, fordi han har haft en fremragende sæson i netop amerikansk fodbold. Det engelske fodboldforbund, FA, ønsker at hædre ham efter en gloværdig karriere.

Det giver Shilton ikke meget for.

- Det er to år siden, Wayne sidst spillede en landskamp. England er kommet op på et nyt niveau siden og har netop spillet et strålende VM. Det her vil sætte holdet tilbage, siger han til avisen Daily Mirror.

'Du skal ikke bortødsle landskampe'
Han har som udgangspunkt ikke noget imod, at man hylder Wayne Rooney, der er den mest scorende spiller i det engelske landsholds historie.

- Det kan du gøre uafhængigt af om han spiller. Du skal ikke bortødsle landskampe, det er en fejl, og det sker på bekostning af en yngre spiller, siger målmanden, der selv har rekorden for flest spillede landskampe for England.

Kommer Rooney på banen mod USA, runder han 120 kampe - Shilton har 126.

Alan Shearer, en anden mastodont i engelsk fodbold, hæver øjenbrynene over udtagelsen og antyder, at der er en anden dagsorden i fodboldforbundet.

- En spiller er aldrig blevet hædret på denne måde før. En kyniker vil stille spørgsmålstegn ved, om FA gør det her for at sælge billetter til venskabskampen næste torsdag, siger den tidligere målmaskine, der gør sig som ekspert for både BBC og avisen The Sun.

Og så får den amerikanske liga lige et spark over skinnebenet af Shilton.

- Sandheden om den amerikanske liga er jo, at MLS ikke er i nærheden af at være på samme niveau som Premier League. Wayne Rooney er færdig med England. Gareth Southgate er kommet videre, siger han.

Den største ære
De to står ikke alene med deres kritik. Så godt som alle eksperter, tidligere spillere og andre med mulighed for at udtale sig, undrer sig og retter skarp kritik af forbundet.

Selv er Rooney ydmyg og glad over udtagelsen.

- Jeg vil takke Gareth Southgate og FA for at invitere mig tilbage og for at støtte mit velgørenhedsarbejde. At spille for England er den største ære i min karriere. At få 120. og sidste landskamp vil blive et specielt øjeblik for mig, siger han ifølge BBC.

England møder Kroatien i Nations League tre dage efter venskabskampen mod USA. Denne er uden Wayne Rooney. Trods alt.

Wayne Rooney brød igennem som teenager i Everton, og blev solgt for 25 millioner pund som 18-årig til Manchester United i 2004. Siden skrev han sig ind i historiebøgerne på Old Trafford som den mest scorende spiller nogensinde i Uniteds historie.

Han skiftede på en fri transfer til Everton i sommeren 2017 men forlod sin barndomsklub allerede efter en enkelt sæson for at skrive kontrakt med D.C. United i den amerikanske liga. Her spillede han en væsentlig rolle i efteråret, da klubben kvalificerede sig til slutspillet.

Især denne bedrift vakte opsigt:

Utrolige Rooney med feber-aktion i sidste sekund

Wayne Rooney stoppede på landsholdet - nu får han én sidste kamp

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind