Annonce:
Annonce:

Hård kritik trods EM-succes: Kvinder er for langsomme

Et stort antal danske tv-seere følger kvindelandsholdets kampe under EM-slutrunden, men er livet stadig for kort til kvindefodbold?

TV: Journalist på Ekstra Bladet og DR Arnela Muminovic om den nuværende kvindelandsholdsdebat.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Nye tal fra DR og Kantar Gallup viser, at der er stor interesse for at følge det danske kvindelandshold til EM-slutrunden i Holland.

I gennemsnit så 566.000 seere med, da Danmark mandag aften slog Norge 1-0 og dermed kvalificerede sig til kvartfinalen. Det er næsten 200.000 flere seere, end da Juventus og Real Madrid bragede sammen i Champions League-finalen i juni.

Alligevel raser debatten både på de sociale medier og de traditionelle af slagsen, om hvorvidt 'livet stadig er for kort til kvindefodbold' eller om det er en forstokket og uholdbar tilgang til sporten.

Debatten er blevet antændt af forfatteren og kulturskribenten Jeppe Krogsgaard Christensen, der i en klumme bragt i Berlingske blandt andet har skrevet:

Annonce:

- At opleve kvindelandsholdet på tv er lidt som at overvære en skolekomedie kommenteret, som var det en ballet på Det Kgl. Teater. Eller som om nogen havde sat Nordkoreas talskvinde - overdrivelsernes mest absurde symbol – i kommentatorboksen. Deres niveau er ikke over det, der findes i serie 2 eller 3 i Fælledparken, skriver Jeppe Krogsgaard Christensen, som Ekstra Bladet ikke har kunnet få fat i til en uddybende kommentar.

Sådan! Danske kvinder kvartfinale-klar efter drama

Til gengæld har Jens Rebensdorff, journalist og klummeskribent på Berlingske, støttet op om sin skribentkollega:

- Jeg må erkende, at jeg selv om jeg gerne ville se kvindefodbold, så opstår der desværre et dilemma, når jeg så tænder for tv’et. For uanset de gode intentioner, den øgede medietid og alverdens kommissioner med prominente kvinder i spidsen, så er kvindefodbold bare ikke spændende at se på.

Annonce:

- Spillet går for langsomt, og spillerne vader i chancer, der ikke bliver udnyttet. Kvinderne tager øjensynligt ikke så mange chancer rent fysisk. Af gode grunde. De er ikke så stærke og hurtige som mænd. Spillet bliver simpelthen ikke medrivende, siger Jens Rebensdorff til Ekstra Bladet og pointerer, at han heller ikke ser Superliga-fodbold på grund af det manglende niveau i forhold til cremen af europæisk fodbold.

TV: Se journalist på Ekstra Bladet og DR Arnela Muminovic fortælle om den nuværende kvindelandsholdsdebat øverst i artiklen.

Det er langt fra kun de to klummeskribenter, der ikke gider se kvinderne spille fodbold. Den holdning skal man ikke lede længe efter på de sociale medier.

Det ærgrer den mangeårige Superliga-profil og Brøndby-koryfæet Per Nielsen, at kritikerne stadig er efter kvindefodbolden.

Per Nielsen spillede 394 Superliga-kampe for Brøndby, og efter sin aktive karriere kastede han sig over trænerfaget. Per Nielsen var cheftræner i Hvidovre i fire sæsonen, og i dag er han cheftræner for Brøndbys bedste kvindehold i 3F-ligaen.

Annonce:

- Folk må selvfølgelig selv om, hvad man vil se af sport, men jeg føler, vi er oppe imod nogle af de samme fordomme, som for 10-15 år siden. Der spilles kampe på rigtig højt niveau til kvinderne EM, og jeg ville ønske, folk ville få øjnene op for, hvor hårdt kvinderne træner og kæmper for karrieren, siger Per Nielsen og fortsætter:

- Man skal jo ikke sammenligne herrefodbold og damefodbold en til en. Så er det klart, man bliver skuffet, for kvinder har ikke de samme fysiske forudsætninger som mænd. Sådan er det bare. Men taktisk og teknisk er kvinderne på et lige så højt niveau som mændene. Jeg tror eksempelvis ikke, der er mange professionelle herrer, der kan det samme med en bold som Pernille Harder.

Norge i knæ: Nu hvæser norske profiler af irriterende danskere

Selv om seer-tallene er gode for de danske fodboldkvinder og flere medier har fået øjnene op for kvindefodbolden, så er der ifølge Per Nielsen stadig et stykke vej til et egentligt folkeligt gennembrud.

Og det sidste skridt er op til kvinderne selv at tage:

Annonce:

- For at komme helt op at ringe, så skal resultaterne have det sidste nøk op. Kan Danmark komme videre til en finale i EM, så begynder det at ligne noget. For så kommer mediedækningen, så sponsorinteressen og dermed pengene. Jeg kan kun opfordre folk til at tænde TV'et i kvartfinalen eller rejse til Holland for at støtte kvinderne. Jeg tror, man vil blive positivt overrasket, siger Per Nielsen.

Danmark spiller kvartfinale på lørdag.

FAKTA: TV-seere til kvindernes EM-slutrunde:

Danmark-Belgien: 417.000 seere

Danmark-Holland: 431.000 seere

Danmark-Norge: 566.000 seere

Til sammenligning trak Superliga-opgøret mellem Brøndby-FC Midtjylland 121.000 seere, mens Champions League-finalen i juni mellem Juventus og Real Madrid trak 374.000 seere.

Retfærdigvis skal det nævnes, at kvindelandskampene er sendt på DR og TV 2, mens Superliga og Champions League blev sendt på betalingskanalen TV3+.

TV-seere til kvindernes EM-kval på DR3:

7/4 2016: Polen-Danmark: 61.200 seere

2/6 2016: Danmark-Slovakiet 80.000 seere

7/6 2016: Danmark-Polen: 100.000 seere

15/9 2016: Moldavien-Danmark 39.000 seere

20/9 2016: Danmark-Sverige 101.000 seere

Kilder: DR Medieforskning og Kantar Gallup

Dansk matchvinder: Tyskland er ikke et land man har lyst til at møde

Dansk EM-helt: Det var helt ulideligt

Ren Lykke: Det har jeg ventet på i fire år!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: