Han skal undgå brasiliansk VM-fiasko

Corinthians tidligere træner Tite er som ventet udpeget som manden, der skal føre Brasilien til Rusland

'Tite' har tidligere trænet São Paulo-klubben Corinthians. (Foto: AP)
'Tite' har tidligere trænet São Paulo-klubben Corinthians. (Foto: AP)

Den tidligere Corinthians-træner Adenor Leonardo Bacchi, normalt bare 'Tite', er mandag som ventet officielt udnævnt til at stå i spidsen for Brasiliens fodboldlandshold.

I sin første udmelding i det nye job fastslår den 55-årige Tite, at hans hovedopgave er at sikre Brasilien deltagelse ved VM i Rusland i 2018.

De femdobbelte verdensmestre er aktuelt placeret uden for de adgangsgivende pladser i den sydamerikanske kvalifikationsgruppe.

Brasilien har som den eneste nation deltaget i samtlige VM-turneringer siden den første i 1930.

- Fokus er på kvalifikation, fastslår Tite efter sin udnævnelse mandag i Rio de Janeiro ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi er ikke i kvalifikationszonen. Jeg tror, at vi klarer det, men naturligvis er der en risiko. Hvis vi ikke indser det, så skjuler vi os for realiteterne. Jeg er her, fordi vi ikke fik resultaterne, tilføjer Tite.

En tredjedel af kampene i kvalifikationsgruppen er spillet, og Brasilien indtager en skuffende sjetteplads. De fire øverste hold kvalificerer sig automatisk til VM i Rusland, mens nationen på femtepladsen skal ud i et interkontinentalt dobbeltopgør om en VM-plads.

I sidste uge meddelte Corinthians, at Tite forlader klubben til fordel for landstrænerposten.

Carlos Dunga er fyret som landstræner for Brasilien efter et skuffende exit ved Copa America (Foto: AP) Landsholdsfodbold Brasiliens landstræner er fyret efter ny blamage

Brasilianerne var ikke tilfredse med dommeren. (Foto: Screenshot, TV3 Sport) Landsholdsfodbold Brasiliens landstræner bebrejder dommeren for exit

Hans forgænger i det prestigefyldte job Carlos Dunga blev tirsdag fyret, efter at Brasilien røg ud af Copa America i det indledende gruppespil, da holdet tabte til Peru, som i stedet gik videre sammen med Ecuador.

Det var første gang siden 1987, at Brasilien måtte rejse hjem fra Copa America efter det indledende gruppespil.

Blamagen efterfulgte skuffelsen ved VM på hjemmebane i 2014, hvor Brasilien i semifinalen tabte 1-7 til Tyskland.

Tite kommer på sin første alvorlige opgave 2. september, når Brasilien på udebane møder Ecuador i den sydamerikanske kvalifikationsgruppe.

Portugisiske Pepe forarger med sin stil. Han er en kæmpe pik, mener engelske Gary Lineker. Foto: AP Landsholdsfodbold Sådan er fodboldens mest forhadte mand

Adenor Leonardo Bacchi - eller bare kaldet 'Tite' - overtager det ledige trænersæde som brasiliansk landstræner efter fyrede Carlos Dunga (Foto: AP) Landsholdsfodbold Corinthians-boss bliver brasiliansk landstræner