Annonce:
Annonce:

Har holdt øje med én ting efter alvorlig skade

Siden Simon Kjær rev sit korsbånd over i begyndelsen af december, har landstræner Kasper Hjulmand særligt kigget på én ting i forsvarsspillerens genoptræning

Det er Luka Modric, der kan blive den afgørende spiller for Kroatien mod Danmark, er melding fra Zagreb, inden Danmarks Nations League kamp mod Kroatien

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

I en alder af 33 år er Simon Kjær nået forbi klubber som Palermo, Wolfsburg, AS Roma, Lille, Sevilla, Fenerbahce, Atalanta og senest AC Milan, men optakten til hans måske sidste verdensmesterskab har ikke været ligeså begivenhedsrig.

Landsholdskaptajnen blev lagt ned i sin karrieres bedste år med et overrevet korsbånd i december, og først godt vel otte måneder senere var han klar til at gå i krig på banen igen.

Nu er han tilbage i nationaltrikoten, to måneder før den udskældte VM-fest indledes i Qatar, og hans landstræner er ikke bekymret for formen.

Annonce:

- Lige fra da han trådte ind i AC Milan igen (31. juli, red.), har han set fit ud. Vi har især holdt øje med hans bevægelser. Er han fri i sine bevægelser på træningsbanen? Og det må jeg sige, at det er han, fortalte Kasper Hjulmand på onsdagens pressemøde forud for det vigtige Nations League-møde mellem Kroatien og Danmark i Zagreb.

- Fysisk ser det fint ud. Han har fået de minutter, der skal til, og han har spillet godt. Jo flere minutter han kan få på banen frem mod VM, desto bedre vil det være. Det siger sig selv. Og han skal bare klø på.

Artiklen fortsætter under billederne..

Godt humør på træningsbanen forud for torsdagens landskamp. Foto: Lars Poulsen
Godt humør på træningsbanen forud for torsdagens landskamp. Foto: Lars Poulsen

Væske skulle der naturligvis også til. Foto: Lars Poulsen
Væske skulle der naturligvis også til. Foto: Lars Poulsen

Simon Kjær var for første gang siden uheldet i december på græs i en kamp 31. juli, da AC Milan mødte Marseille i en træningskamp uden noget på spil.

Herefter blev det til en stribe opgør, han måtte følge med i fra bænken, inden spilletiden i slutningen af august stille og roligt blev optrappet i Serie A.

- Jeg står et rigtig godt sted. Det har været en anderledes tid, men alt hvad jeg kan måle, er bedre end tidligere.

Annonce:

- Hovedet har det godt. Jeg er glad. Jeg er tryg. Jeg vil egentlig bare gerne spille noget bold, forklarede han med stort overskud, da den fremmødte presse spurgte løs i den kroatiske hovedstad.

- Knæet har haft det fint i lang tid, men jeg har selvfølgelig også været nødt til at lytte til min krop i den genoptræning, jeg har været igennem.

Faktisk gik forløbet stærkere end forventet, og den blonde forsvarsklippe var foran sin genoptræningsplan hele vejen igennem.

Sammen med Andreas Christensen og Joachim Andersen udgør trioen fundamentet i det centrale forsvar på landsholdet.

Det bliver efter alt at dømme de tre, der skal slås om spilletiden til VM, når Kasper Hjulmand spiller med to i midterforsvaret, og formentlig vil de alle tre være på banen, når landstræneren benytter sig af tre i bagkæden.

Danmarks kampe ved VM i Qatar

Danmarks tre gruppekampe ved VM i Qatar spilles som følger:

22. november:

Danmark - Tunesien kl. 14.00 (dansk tid)

26. november:

Danmark - Frankrig kl. 17 (dansk tid)

30. november:

Danmark - Forenede Arabiske Emirater/Peru/Australien kl. 16.00 (dansk tid)

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs også:

Laudrups møgdyre Dubai-dans

Løvernes nye konge: Temperament, taktik og verbale tæsk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: