Har imponeret stort: Han kan blive Hareides første kanin

Henrik Dalsgaard har imponeret i den første tid hos Zulte-Waregem - nu banker han på til landsholdet

Henrik Dalsgaard (t.v) er kommet stærkt fra start efter skiftet fra AaB til Zulte-Waregem. Han banker på til landsholdstruppen. (Foto: Zuma Press)
Henrik Dalsgaard (t.v) er kommet stærkt fra start efter skiftet fra AaB til Zulte-Waregem. Han banker på til landsholdstruppen. (Foto: Zuma Press)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Henrik Dalsgaard kan stå foran sin landsholdsdebut mod Island om få uger.

Den 26-årige tidligere AaBer banker i hvert fald kraftigt på til den trup, Åge Hareide udtager på onsdag. Da Dalsgaard spillede i AaB, så Morten Olsen kun hans vej, da han udtog en trup til ligalandsholdet. Han var aldrig aktuel til landsholdet.

Det bør Henrik Dalsgaard til gengæld være nu, hvor han har skiftet AaB ud med belgiske Zulte-Waregem.

Den offensive back har fået en forrygende start på det nye belgiske eventyr. Han er trådt direkte ind i startformationen og har imponeret i de otte kampe, han hidtil har spillet for klubben.

- Jeg har noteret mig, at Danmark skal have en ny højre back. Men det er ikke noget jeg har haft fokus på i den første tid i min nye klub. Jeg skal præstere på klubholdet for at blive aktuel til landsholdet.

- Men siden skiftet fra AaB har det handlet om at falde til og præstere i en stærkere liga end den danske. Jeg føler, jeg har løftet mit spil til et højere niveau, siger Henrik Dalsgaard til Ekstra Bladet.

Henrik Dalsgaard har spillet samtlige kampe siden skiftet, hvor det også er blevet til to mål.

- Jeg er faldet rigtig godt til. Jeg får lov at spille pladsen som højre back på den måde, jeg gerne vil. Træneren vil gerne have offensive backs, der bidrager meget i det fremadrettede spil

Åge Hareide bekræfter overfor Ekstra Bladet, han har set Henrik Dalsgaard i kamp og er opdateret i forhold til backens fine formkurve.

Hareide antyder: Bendtner droppes

DBU arbejder for fodbold-EM i Danmark

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+