Har store kup-planer med Zlatan inden United-skifte

I det svenske fodboldforbund håber man, at superstjernen laver en 'Messi'

Zlatan Ibrahimovic er gået i tænkeboks. OL eller ikke OL? (Foto: Zuma Press)
Zlatan Ibrahimovic er gået i tænkeboks. OL eller ikke OL? (Foto: Zuma Press)

Svenske Zlatan Ibrahimovic har længe været et af de allervarmeste navne på fodboldens rygtebørs.

Med 34 år på bagen burde angriberen med den veludviklede teknik og endnu større selvfølelse ellers have kurs mod tilbudshylderne, men med 38 ligascoringer i sin afskedssæson i PSG har Zlatan bevist, at han stadig er af højeste kvalitet.

Derfor er Manchester United og den kommende manager, José Mourinho, angiveligt særdeles ivrige efter at lokke svenskeren til Old Trafford, inden han efter planen skal afslutte karrieren i MLS.

Ifølge svenske, franske og senest hollandske medier er det endda en mulighed, at han skal være spillende assistenttræner for Mourinho, som han har haft et nært forhold til siden tiden i italienske Inter.

Hvis Mourinho bliver udpeget, så er alt også klappet af i klubben, mener Peter Schmeichel (Foto: AP) Manchesteru Schmeichel om Mourinho: Et svært valg for United

Men Manchester United er ikke de eneste, der har snøren ude efter Zlatan, og i det svenske fodboldforbund håber man at kunne gennemføre et opsigtsvækkende 'kup' før OL i Rio.

For mens danske Niels Frederiksen for længst har opgivet at få store danske A-landsholdsnavne som Agger, Eriksen og Kjær med til Rio, så går hans svenske kollega Håkan Ericson efter guldet.

Han har på den ene side præcis de samme vanskeligheder som Frederiksen med at få samlet en nogenlunde slagkraftig trup. Omvendt har han måske også en trumf på hånden, som den danske træner slet ikke kan matche.

For Håkan Ericson satser stort og har ifølge Aftonbladet allerede haft indledende samtaler med superstjernen, selvom OL-træneren ikke vil bekræfte det.

- Jeg har undersøgt muligheden hos spillere i dag. Jeg vil naturligvis ikke afsløre, hvem jeg har talt med eller hvad, de har sagt, siger Ericson, der fortæller, at der er stor interesse fra spillerne.

- Den er meget stor hos alle de spillere, jeg har talt med. Både de unge og de gamle. Det store problem er spørgsmålet i forhold til klubberne. Og usikkerheden om, hvorvidt man kan gennemføre to slutrunder samme sommer, siger han med henvisning til, at Sverige som bekendt ikke kun skal til OL, men også til EM, hvor billetterne kom i hus på Danmarks bekostning efter to playoff-kampe.

Her slår Zlatan klubrekord i afskedskamp:

I de to EM-opgør - og særligt i Parken - var Zlatan Ibrahimovic en klasse over med- og modspillere, og det er da også ham, Håkan Ericson helst vil have med. 

Så den svenske træner følger Zlatans klubsituation tæt.

- Jeg følger det med samme spænding som resten af fodboldverdenen, siger landstræneren, der vurderer, at chancen for at Zlatan med til OL i Rio er rigtig god, hvis stjernen ellers vil.

- Jeg tror, der er en mulighed uanset, hvor han havner. Hvis han selv vil, er der muligheder. Han er en af de få i verden, der kan diktere vilkårene i sin klub og sige, at han vil til OL. Ligesom Neymar har gjort nu, og som Messi gjorde til OL i Beijing, lyder det håbefuldt.

Håkan Ericson har til 15. juni - midt under EM - til at få sin kabale til at gå op. Her skal han aflevere en bruttotrup på 35 navne til FIFA, hvor de 18 spillere og fire reserver til den endelige OL-trup skal være med. Så der er ikke langt til til at overtale klubberne.

- Det er den mest specielle opgave, jeg har været med til, erkender den svenske OL-træner.

I Danmark har Niels Frederiksen også sine udfordringer. Således har eksempelvis både FCK og FCM afvist at frigive spillere til OL-turneringen.

Han har lige sagt au revoir til Paris, og nu ventes Zlatan at sige hello til Manchester (Foto: AP) Manchesteru Zlatan-rygter tager til: På trapperne på Old Trafford

L'Equipe tror, at Zlatan Ibrahimovic skal  til Manchester United. (Polfoto) Premier League Zlatan har to krav - men United kan kun opfylde det ene

Bliver Zlatan hjælpe-træner i United? Det mener Aftonbladet er en mulighed. (Foto: AP) Premier League Sensationel drejning: Bliver Zlatan Mourinhos assistent?

3 kommentarer
Vis kommentarer