Annonce:
Annonce:

Har været væk i 11 år - 'Graver' tilbage i målfest

Kampvægten er præcis den samme som dengang, Thomas Gravesen på mystisk vis forsvandt fra landsholdet – vejlenseren var glad, men fik ikke scoret

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

KERTEMINDE (Ekstra Bladet): Han forsvandt i en tåge af mystik efter en landskamp mod Island for 11 år siden. I aftes vendte Thomas Gravesen tilbage – til oldboys-landsholdet – uden at kaste nyt lys over noget som helst i Kerteminde. Men den 41-årige vejlenser ligner i dén grad sig selv, om end tempoet nok lige er faldet 20 procent siden.

Men kampvægten er præcis den samme: Runde 85 velproportionerede kilo – og frisuren har heller ikke taget skade…

Tilbage i rampelyset: Thomas Gravesen klar for landsholdet

Kerteminde Boldklub fylder 90, og eftersom Richard Møller Nielsen i årevis boede i Amanda-staden med fornuftig udsigt over Storebælt, ønskede klubben også at ære bysbarnet i forbindelse med de 25 år, der er gået siden triumfen i Göteborg.

At det så lige blev en krans, anfører Stig Tøfting overrakte Tommy Møller Nielsen er så en helt anden historie…

Annonce:

Men dagens i særklasse vigtigste clou var selvfølgelig Thomas Gravesens comeback til fodbold og tjeneste i rødt og hvidt på en dag, da spilletrøjerne var fint pyntet med et Per Kjærbye-portræt på fronten – et foto taget to timer før EM-finalen dengang og i øvrigt det samme, der ses på halen af et Norwegian-fly.

De gamle landsholdsspillere vandt 10-0 efter 6-0 ved pausen, og det bekymrede vist de færreste af de lokale koryfæer, der stillede med et hold i aldersgruppen 34 til ca. 67.

Se oldboys-landsholdet gå målamok:

Selv på oldboys-mandskaber er der naturligvis en vis hakkeorden, så Thomas Gravesen blomstrede på bænken til 20 minutter før slut, inden han til pænt bifald blev klappet ind på banen i stedet for Jan Michaelsen.

- Det var dejligt, det var det i hvert fald. Det var et fint arrangement, det et var et godt formål, og det var dejlig at se så mange, der var kommet frem. Og banen var jo helt fantastisk, selv om det havde regnet helt vildt. Det var dejligt, det var det helt sikkert, sagde en travlt beskæftiget Thomas Gravsen umiddelbart efter sin debut.

doc6wlo0twh19e3sv732sn.jpg 

Annonce:

Hvis vi skal være grove, kan vi sige, han brændte tre store chancer. Man kan også vælge at sige, at Lars Høgh, der skiftede hold i pausen, stadig er hurtigt som en lækat og både fik fistet et hovedstød over stangen, pareret endnu et og senere dykkede dybt og nappede et ellers veludført frispark fra den gamle dødbold-specialist.

Lars Høgh er vel tæt på at være en irriterende målmand?

- Jo, jeg skulle have scoret to mål – eller tre. Men Lars Høgh havde åbenbart husket handskerne i dag. Det er lang tid siden, jeg har fået lov at spille på græs, og vi ved jo alle sammen, at Lars er en dygtig målmand. Det har han altid været. Men jeg skulle have scoret, det skal jeg da gerne indrømme – mellem os to, siger Thomas Gravesen, mens børn og forældre flokkes om den genopstandne stjerne.

Spiller du fodbold overhovedet?

- Jeg træner lidt.

Men du har da ikke glemt det, kan man se!

- Nej, ikke endnu, haha.

Må jeg få et billede med dig, spørger en knægt høfligt på klingende nordfynsk. Og Gravesen kan stadig kunsten at smile enormt bredt:

- Ja, det må du i hvert fald. Hvis jeg må få et med dig!

doc6wlo0bha6gmkd5hlgaq.jpg 

Annonce:

Det var jo næsten rørende at se de to gamle venner og slagsbrødre, udsmider-typerne Tøffe og Graver i aktion igen på samme hold. De har bevaret kontakten gennem alle årene.

- Det var jo næsten lige som i gamle dage – måske bare med lidt færre tacklinger fra os begge, men vi så jo, hvor koncentreret han var, når han fik afleveringerne, og hans kontrollerede inderside var jo snorlige, siger en træt Stig Tøfting.

- Thomas lignede jo sådan en ung, kåd hingst, der bliver sendt på græs den første forårsdag. Han var jo rundt over hele banen og var helt vild efter at score et mål, og han har faktisk lige brokket sig ad helvede til over for Lars Høgh, fordi han nappede de par chancer, han havde, afslører anføreren.

Annonce:

- Han sagde, han skulle være i form, og det tog så åbenbart ti år. Han er i form nu, skal jeg hilse at sige, for hans kampvægt er præcis den samme som dengang, han spillede på A-landsholdet. Han har gjort noget ved det, og det kunne jo være, vi andre skulle prøve at efterleve det, siger århusianeren grinende.

- Jeg kan ikke forestille mig, han ikke er med igen næste år. Han var glad i dag og glad for at være sammen med gutterne, så han er klar, hvis han ellers bliver holdt skadesfri. Han påstod jo op til kampen, at han havde nogle problemer med knæet, men jeg tror nu mere, han søgte lidt medlidenhed.

Var det ikke specielt for dig at se ham på fodboldbanen igen?

- Nu har jeg jo jævnligt haft min omgang med Thomas, så på den måde er det ikke så specielt. Vi har spillet badminton og dyrket anden sport, men selvfølgelig er det sjovt at spille fodbold sammen med ham igen. Men det var nemt at spille med ham, fordi han flytter sig, og sådan er fodbold nogle gange så nemt.

Annonce:

- Han har trænet i Vejle, hvor han har spillet med nogle af de gamle drenge – ligesom jeg spiller sammen med nogle af de gamle i AGF. Han har været med ude at se et par af oldboys-landskampene, men følte ikke, han var klar. Han er jo lidt ærekær og ville ikke falde igennem, og det gjorde han bestemt heller ikke i dag. Tværtimod. I betragtning af, at det er 10-11 år siden, han sidst spillede, så gjorde han det jo meget godt i dag, siger Ekstra Bladets spillende fodbold-ekspert.

Sepp Piontek var med på bænken og forlangte højlydt spillet frem ad bänen, og sådan var alt, som det skal være på en aften, da man de sidste 10 minutter dårligt kunne se, hvem der spillede den modsatte kant – men Henrik Larsen var det i hvert fald ikke. Han meldte forfald, men det gik jo endda uden EM-topscoreren.

Dommeren lagde dog et par minutter til de to gange 35 – formentlig for at få Graver på tavlen, men han måtte altså – igen – nøjes med en assist til 10-0.

Og så tilbage til studiet…

Gravesen tæt på at slutte karrieren i Vejle

De danske One-hit Wonders: Landstrænerens prøvekaniner – hvad skete der med dem?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: