Hareide afslører: Kan låne dansk træner til EM

Åge Hareide begyndte at tale med kandidater, da han hørte, at Jon Dahl forhandlede med Malmö FF om job

Jon Dahl afslører, hvorfor han dropper EM på hjemmebane. Video: Jonas Olufson

Landstræner Åge Hareide har flere forskellige kandidater i spil til rollen som hans assistent frem til og med EM-slutrunden til sommer.

Det fortæller han, efter at det søndag blev en kendsgerning, at Jon Dahl Tomasson stopper i rollen for at blive cheftræner i Malmö FF.

- Jeg har allerede været i kontakt med flere muligheder, efter at jeg fik at vide, at Jon forhandlede med Malmö FF. Mandag skal jeg holde møde med Peter Møller (DBU's fodbolddirektør, red.) om det.

- Vi skal kortlægge mulighederne og se på hele vores setup og hvad, vi behøver, siger Åge Hareide.

Nordmanden har dog det sidste ord, når der skal tages en beslutning. Det lægger DBU også op til søndag.

- Jeg skal arbejde tæt sammen med ham og skal derfor vurdere personen, siger Hareide.

Han fortæller, at han både har været i kontakt med mulige assistenter, som han tidligere har arbejdet sammen med, samt trænere, som han ikke har nogen fortid sammen med.

Åge Hareide skal finde en ny assistent. Foto: Jens Dresling
Åge Hareide skal finde en ny assistent. Foto: Jens Dresling

Hareide understreger samtidig, at det skal være en træner med licenserne i orden, så assistenten må tage over, hvis Hareide måtte misse en kamp, som det skete ved to lejligheder sidste år på grund af smerter efter en operation.

- Det er jo en kort overgangsperiode, da jeg selv skal stoppe som landstræner om seks-syv måneder. Det kan eksempelvis godt være én, der allerede er i job i Danmark, da turneringen ligger stille.

- Vi har intet hastværk, da vi først samles igen til marts, og det vigtigste i jobbet er at være klar til rollen ved slutrunden. Jeg skal også tale med nogle af spillerne om det, siger Hareide.

Han tænkte godt på muligheden for, at Jon Dahl kunne fortsætte i assistentrollen ved siden af jobbet i Malmö FF, men det havde ikke været optimalt.

- Vi så kort på muligheden, men det er svært, når man er i et klubjob. Malmö skal også forberede sig til Europa League-kampe, og den svenske sæson starter kort efter, at vi har samling med landsholdet næste gang.

- Så det havde været svært for ham at holde fokus, vurderer Hareide.

Jon Dahl fortæller om andre tilbud:


Video: Jonas Olufson

Foto: Jonas Olufson Skandinavien Jon Dahl Tomasson er ny cheftræner i Malmö FF

Åge Hareide må selv pege på sin eventuelt nye assistent. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Efter Jon Dahl-stop: Hareide skal træffe stor beslutning

Belgien stiller med et skræmmende landshold ved sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark blandt andet venter dem i Parken. Foto: Anton Vaganov/Ritzau Scanpix Sport og Spil Stort EM-tjek: Skræmmende modstander venter på Danmark

66 kommentarer
Vis kommentarer