Hareide efter 0-0 for femte gang i år: Vi skal være stolte!

- Men vi skal være dygtigere til at nedbryde hold, der står så langt tilbage på banen, erkender den danske landstræner efter den uagjorte kamp mod Irland

Landstræner Åge Hareide var ærgerlig over, at Danmark ikke kunne besejre Irland, men han glædede sig samtidig over 2018. Foto: Lars Poulsen
Landstræner Åge Hareide var ærgerlig over, at Danmark ikke kunne besejre Irland, men han glædede sig samtidig over 2018. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

AARHUS (Ekstra Bladet): 0-0 mod Irland betyder, at Danmark nu ikke bliver seedet i tilfælde af en semifinale i foråret 2020 i Nations League. Både Bosnien og Ukraine har flere point.

Kvalificerer Danmark sig direkte til EM i 2020, skal Åge Hareide imidlertid ikke bekymre sig om en semifinale i Nations League.

Landstræner Åge Hareide var ærgerlig over, at Danmark ikke kunne besejre Irland, men han glædede sig samtidig over 2018, som har været et stærkt år uden nederlag til landsholdet.

- Vi skal være dygtigere til at spille på den sidste tredjedel af banen, så vi kan nedbryde mandskaber, der står dybt lige som Irland. Det er noget, vi må arbejde på. Jeg synes, vi producerede rigeligt med chancer til at vinde kampen, siger Åge Hareide.

Med det henviste han til store afbrændere fra Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen, der sparkede henholdsvis over mål og på stolpen.

24 kampe uden nederlag
Opgøret mod Irland var femte gang i år, hvor Danmark var part i en nulløsning.

- Når vi ikke evner at score, skal vi holde nullet. Vi var fuldstændig i kontrol mod Irland, påpeger landstræneren, der mener 2018 har været et år med meget at glæde sig over.

Danmark har seks sejre og syv uafgjorte i 13 landskampe. Holdet har nu spillet 24 kampe i træk uden nederlag.

- Det har været et rigtig godt år. Men det er tydeligt at se, at vi har det bedst mod nationer, der gerne vil frem på banen og møde os.

- Vi er udfordret, når de står lavt med mange spillere bag bolden. Så har vi svært ved at nedbryde dem, når vi ikke får et tidligt mål, fastslår Åge Hareide.

Nu kan han vente til 2. december, hvor der trækkes lod til EM-kvalifikationen i Dublin. Her er Danmark seedet i næstøverste lag.

Hvis Danmark kan forsvare den seedning i gruppespillet, kommer Åge Hareides mandskab til EM-slutrunden i 2020, hvor holdet så skal spille tre hjemmekampe i Parken.

Stort comeback: Holland hentede gruppesejr

Gab! Men Danmark holdt nullet og sluttede året uden nederlag

Yussuf ringere end alle andre danskere

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind