Annonce:
Annonce:

Hareide: Eriksen må bevæge sig frit i offensiven

Christian Eriksen har defensive pligter, men offensivt har han frihed til at bevæge sig rundt, siger Hareide

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Christian Eriksen er landsholdets måske største offensive stjerne, men han har ofte haft svært ved at overføre sit gode spil fra Tottenham til landskampe.

Mod Island i Åge Hareides første landskamp så de danske fodboldfans flere glimt af den Eriksen, man kender fra Premier League. Han fik bolden over hele banen og var med til at diktere det danske spil. Han lagde også op til et mål.

Landstræner Åge Hareide forklarer, at Eriksen fra sin position som offensiv midtbane har frihed til at søge derhen, hvor han tror, at muligheden kan opstå.

Spørgsmål: Hvor vil du helst have, han får bolden på banen?

- Han fik jo bolden på kanten og lavede indlæg til et mål (mod Island), men egentlig spiller det ikke nogen rolle, hvor på banen han får den. Han bevæger sig over store områder, og han er en fantastisk fin spiller.

- Er hans rolle helt fri?

Annonce:

- Hans rolle er ikke helt fri, for han skal også gøre et stykke arbejde, når vi forsvarer os. Offensivt har han både en evne til og muligheden for at bevæge sig rimelig frit.

Eriksens gode præstation mod Island giver Hareide en tro på, at han kan få det bedste ud af kreatøren, men samtidig advarer han mod at stille urealistiske forventninger.

- Han har gjort mange gode ting allerede mod Island. Han ser fit og frisk ud. Vi forventer meget af Christian alle sammen, men vi skal ikke forvente for meget. Så lægger vi bare et ekstra pres på ham.

- Christian skal spille ud fra det, han har vist tidligere. Vi ved, hvad han kan. Og så handler det om at gøre ham så god som muligt, hver gang han spiller, siger Hareide.

Nordmanden vil ikke kalde Eriksen for sin vigtigste spiller.

- Jeg må tænke på kollektivet. Alle spillerne er vigtige for mig, og alles roller er vigtige. Hvis der er nogen, som laver fejl og ikke laver et godt arbejde, så får vi et svagere hold.

Annonce:

- Hvis vi lykkes med at give hver eneste spiller en rolle, som han trives i, så får vi et stærkere hold, og det er det, vi forsøger at gøre med Christian, siger landstræneren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: