Hareide gør op med Olsen: Sådan mærker landsholdet forskel

Landsholdet har frihed indtil de bryder tilliden, og Thomas Delaney virker begejstret for den lidt mere løse stil under Åge Hareide

Ekstra Bladet i Japan: Forskellen på Åge og Olsen

OSAKA (Ekstra Bladet): For dem, der har oplevet Morten Olsen på tæt hold, er der ingen tvivl om, at den tidligere landstræner holdt af orden, af aftaler, af disciplin og det at indordne sig under et kollektiv.

Jo, jo – med årene blev han lidt rundere, men ingen tvivl om, at tingene ikke var til al for stor diskussion og at han styrede løjerne.

Sjovt nok, så skulle der en nordmand til af afløse en dansker, før der blev løsnet op for den semityske-stil – og når man hører om Hareides stil, skal man formentlig tilbage til svenske Bo Johansson for at finde en lignende ledelsesstil.

- Ja, der er mere frihed under Åge. Han sagde, da han tiltrådte, at ’I har frihed indtil i bryder den’, fortalte Thomas Delaney på landholdets sidste pressemøde i Osaka inde kampen mod Bulgarien.

Og den frihed er allerede kommet til udtryk i en række tiltag – og er øjensynligt noget, der falder i spillernes smag.

- Vi kan nu gå ud efter aftensmaden, og når vi er i Helsingør, kan vi gå i biffen. Det er rart. Det er også nemmere at få rykket noget, hvis ikke lige det passer, så jo, der er en forskel fra Morten Olsen til Åge Hareide, sagde Thomas Delaney.

Roligan Steen Andersen og kæresten Anette med det kendte Hundested flag. Foto: Lars Poulsen Sport Her er Danmarks mest vanvittige fodboldfan

Spillerne i aktion ved mandagens træning. (Foto: Lars Poulsen)
Spillerne i aktion ved mandagens træning. (Foto: Lars Poulsen)
 

Ved siden af sad landstræneren, der har firet lidt på disciplinens tøjler, og nikkede. Han tror nemlig på, at hvis man kan skabe et godt sammenhold, så smitter det også af på banen.

- Jeg tror på, at et stærkt sammenhold er vigtigt. Kan vi skabe et hold, hvor spillerne har det fantastisk godt sammen, så kan vi skabe et hold, der passer godt til dansk kultur, lød det fra Åge Hareide, der selvfølgelig ikke er i gang med at omdanne landsholdet til en hyggeklub med fri leg.

- Man skal have lov til at kunne være sig selv, at være den man er.

- Der er en gennemgående fin disciplin på det her hold, så blandt de spillere, der er med hér i Japan, så kan jeg ikke finde nogen, der ville kunne finde på at bryde med den tillid, sagde Åge Hareide.

Det kastede selvfølgelig et opfølgende spørgsmål fra forsamlingen af sig, nemlig om det også var tilfældet med Nicklas Bendtner…

Den ville hverken Thomas Delaney eller Jannik Vestergaard kaste sig voldsomt ind i, men nøjedes med et skævt smil.

Undsætningen kom dog fra Åge Hareide, der skyndte sig at slå fast, at Nicklas Bendtner skam var en sød fyr, og at han ikke forventede problemer fra hans side heller.

Frihed under ansvar,  lyder nordmandens filosofi. (Foto: Lars Poulsen)
Frihed under ansvar, lyder nordmandens filosofi. (Foto: Lars Poulsen)
 

Jannik Vestergaard (siddende) vil gerne have skiftet til Gladbach hurtigt på plads, så han kan være med i forberedelserne til den kommende sæson i den nye klub. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hektisk transfer-sommer: Disse danskere kan stå foran klubskifte

Daniel Aggers lederegenskaber mangler på landsholdet. (Foto: Jens Dresling) Allan Olsen Efter sammenbrud: Derfor har Åge brug for Agger

- Jeg kunne godt tænke mig, at folk var klar over, at vi ikke topper nu. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Højbjerg efter medieslagtning: Pas nu på vores unge kuld

11 kommentarer
Vis kommentarer