Hareide har startopstillingen klar: Her er de 11 udvalgte

Danmark skifter ikke meget ud og starter mod Panama med mange af dem, der førte holdet til VM

Hareide har startopstillingen klar: Her er de 11 udvalgte

Ekstra Bladet fangede Åge Hareide til en snak om de kommende kampe mod Panama og Chile. Video: Linda Johansen

BRØNDBY: (Ekstra Bladet): For første gang i sine to år som landstræner afslørede Åge Hareide sin startopstilling før en landskamp.

Det skete på pressemødet onsdag forud for torsdagens testkamp mod Panama på Brøndby Stadion.

Her lagde Åge Hareide kortene på bordet forud for træningen, fordi det alligevel blev afsløret umiddelbart efter under den åbne træning.

Danmark starter i den velkendte 4-3-3 opstilling mod Panama med følgende hold:

Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Mathias Zanka Jørgensen, Jens Stryger Larsen – William Kvist, Thomas Delaney, Christian Eriksen – Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto.

Undervejs kan der skiftes seks spillere, men Åge Hareide har lagt sig fast på, at fem mand skal skiftes undervejs i opgøret.

- Flere managers har ringet til mig og spurgt om jeg kan tage hensyn til spillerne. Vi ved godt, vi skal passe på, fordi mange er slidt efter en hård sæson. Derfor er der mange hensyn at tage, forklarer Åge Hareide, der dog ikke har planlagt sine udskiftninger på forhånd.

- Vi har talt med nogle spillere om spilletiden. Det eneste negative kan være, at der bliver for mange udskiftninger. Derfor er det også vigtigt vi passer på og ikke ødelægger det for dem, der kommer ind. Men vi ved, at dem der bliver skiftet ind, rigtig gerne vil vise sig frem, påpeger landstræneren.

Åge Hareide slog tidligere på ugen fast, at det er planen, at samtlige spillere i truppen skal have spilletid i løbet af de to kampe mod Panama og Chile.

For ham er det vigtigt, at vindermentaliteten bliver bevaret, lige som spillerne ikke tror, at de sejler på en lyserød sky, selv om de er ubesejrede 11 landskampe i træk.

Panama, der også har kvalificeret sig til VM, er ved slutrunden i gruppe G møde England, Belgien og Tunesien.

- Det er imponerende så lille et land er kommet til VM. De forsvarer sig godt defensivt og er et hold med meget erfarne spillere, siger Åge Hareide, hvilket bekræftes af, at Panama faktisk har én trup med de ældste spillere ved sommerensVM-slutrunde.

Elsker sin stjernestatus i Superligaen: - Jeg er klar, Åge!

Fodboldlandsholdet flytter tirsdagstræning indenfor

Durmisi i klubkrise: Vraget og klemt i VM-kampen