Hareide hemmelighedsfuld om Bendtner

Landstræneren vil ikke afsløre, hvilken rolle Rosenborg-bomberen får mod Polen – han udpeger Danmark som favorit i opgøret

AP/SNTV: Se eller gense Bendtners super-mål mod Molde.

PARKEN (Ekstra Bladet): Landstræner Åge Hareide ville ikke afsløre meget om planerne for Danmarks skæbnekamp torsdag på det afsluttende pressemøde forud for mødet med Polen fredag.

Nicklas Bendtner er for første gang med i nordmandens landsholdstrup, selv om det skete på et yderligt mandat. Men landstræneren ville torsdag ikke sige, hvordan han har tænkt sig at bruge Rosenborg-bomberen.

Tidligere på ugen slog nordmanden fast, han havde tiltænkt den 29-årige en joker-rolle. Men hvad det indebar, ville han torsdag eftermiddag ikke uddybe.

- Jeg kan og vil ikke svare på, hvordan vi stiller op mod Polen. Jeg har mange forskellige typer at vælge mellem, lyder det kryptisk fra landstræneren.

Til gengæld har han været tilfreds med det han har set fra Bendtner på træningsbanen i Helsingør.

- Nicklas har set meget fin ud på træningsbanen. Det har stemt overens med de fysiske rapporter, vi har hentet på ham fra Rosenborg. Jeg synes også hans humør er fint, fordi han er kommet tilbage i en trup, hvor han kender mange af spillerne. Det har været nemt for ham at komme tilbage og hurtigt falde til, forklarer Åge Hareide.

Den danske landstræner vil ikke afsløre, om Bendtner starter inde mod Polen. Foto: ritzau/Lars Poulsen
Den danske landstræner vil ikke afsløre, om Bendtner starter inde mod Polen. Foto: ritzau/Lars Poulsen

Det tyder på, at Nicklas Bendtner får en rolle med udgangspunkt på bænken. Åge Hareide kan så bringe ham i spil til sin 75. landskamp, hvis der bliver behov for at lægge ekstra pres på den polske defensiv.

Landstræneren er meget optimistisk, forud for mødet med polakkerne.

- Jeg er overbevist om, at vi leverer en fin kamp. Vi har trænet godt og er klar til opgaven. Vi ved, hvad vi skal gøre, siger Åge Hareide.

På verdensranglisten er Danmark nummer 46, mens Polen er placeret som nummer fem. Alligevel er Åge Hareide ikke bleg på at klistre favoritværdigheden på Danmark.

- Vi er favorit, når vi spiller i Parken, som vil være fyldt, siger Åge Hareide, der kan glæde sig over statistikken. Polen har ikke scoret i en landskamp på dansk grund i 40 år.

Åge Hareide har frit valg på alle hylder, når han skal vælge sin startformation til fredag aften.

Ekstra Bladet dækker kampen mod Polen live fra klokken 20.45.

Bendtners jubel udvikling i Rosenborg:

Se tallene: Derfor kører det for Eriksen

Liverpool-legende skal være ekspert på dansk tv

Bendtner eller Northug: Hvem er Trondheims skandalekonge?