Hareide holder ekstra øje med tre spillere

Inden efterårets VM-kvalifikationen vil Hareide se flere spillere end dem, der var i nordmandens første trup. Sisto, Fischer og Duncan får ekstra opmærksomhed

Hareide er imponeret over Sisto, men denne gang er han dog sendt ned til U21. (Foto: Lars Poulsen)
Hareide er imponeret over Sisto, men denne gang er han dog sendt ned til U21. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Landstræner Åge Hareide udtog onsdag 23 spillere til sin første danske landsholdstrup, der i slutningen af marts møder Island og Skotland.

Her lagde Hareide vægt på at udtage spillere fra udenlandske ligaer, der modsat Superligaen ikke har ligget i dvale store dele af vinteren. Ajax-spilleren Viktor Fischer var dog ikke blandt de udtagne spillere, men han er på nordmandens radar.

- Fischer er ikke udtaget, for han er ikke i sin bedste form i Ajax i øjeblikket. Men det kan han være i juni, når vi spiller i Japan.

- Han er nemlig en type, som har mål i sig, og jeg kan vældig godt lide ham. Han udfordrer en mod en, han dribler, og han sparker den ind. Men jeg kan heller ikke udtage 30 mand, så jeg har udtaget nogle nu, og så skifter vi måske til juni, siger Hareide.

Selv om Hareide først og fremmest har kigget mod udlandet, har både FC København og Brøndby hver fået udtaget tre spillere.

Hareide udtog blandt andet Jonas Knudsen og Frederik Rønnow til sin første landsholdstrup. (Foto: Philip Davali)
Hareide udtog blandt andet Jonas Knudsen og Frederik Rønnow til sin første landsholdstrup. (Foto: Philip Davali)
 

Under Morten Olsens styre følte de jyske klubber, at deres spillere blev forbigået. Det blev de også onsdag, men det bliver der formentlig lavet om på allerede, næste gang Hareide udtager en trup.

- Tanken er at få set en hel del spillere nu. Jeg har et bedre grundlag for at udtage superligaspillere efter april og maj, når de har spillet en masse, siger Åge Hareide.

Oplagte spillere kunne være AaB's Nicolaj Thomsen eller FC Midtjyllands Pione Sisto. Om sidstnævnte siger Hareide:

- Sisto var træt senest for FC Midtjylland. Derfor kan det måske også være bedre, at han spiller for U21-landsholdet nu, og så må vi se, hvad han kan udrette der og så tage ham tilbage, siger Hareide.

Derudover holder han også øje med AGF-angriberen Morten "Duncan" Rasmussen, der ikke blev udtaget trods et afbud fra Nicklas Bendtner.

- Jeg så Morten "Duncan" Rasmussen mod FCK. De sparkede mange bolde op på ham, og han skulle måske have haft nogle andre bolde at arbejde med.

- Det er en spiller, som jeg vil følge i Superligaen. Han er en dygtig spiller, og han er farlig foran mål, siger Hareide.

Landstræneren tilføjer, at man ikke skal lægge noget signal i, at han ikke har udtaget en klassisk boksangriber til kampene mod Island og Skotland.

Bendtner-afbud en kæmpe joke!

Danmark møder miniputland som forberedelse til VM-kval

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+