Hareide i smerter: - Jeg lå to uger på gulvet

Danmarks landstræner har haft meget ondt i ryggen, men nu er der fremgang

Åge Hareides seneste tid har været slem. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareides seneste tid har været slem. Foto: Lars Poulsen

64-årige Åge Hareide fører denne sommer Danmark igennem nationens femte VM-slutrunde, men nordmanden indrømmer nu, at han var alvorligt bekymret, da rygproblemer tidligere på vinteren og foråret forhindrede ham i at gøre sit arbejde.

- Når du ligger på gulvet og kigger op i loftet, så bliver du bekymret, siger Hareide til VG.

- I tillæg gjorde det ondt. Nervesmerter er ikke noget at spøge med. Men det største problem var, at jeg ikke kom til behandling, siger Hareide.

- Jeg lå to uger på gulvet, fordi jeg ikke kunne gå. Det gjorde meget ondt, men jeg fik set rigtig meget fodbold på tv, siger Hareide.

Hareides ryg havde det fint tilbage i november, da han fik lufttur efter sejren mod Irland. Foto: Lars Poulsen
Hareides ryg havde det fint tilbage i november, da han fik lufttur efter sejren mod Irland. Foto: Lars Poulsen
 

Landstræneren styrtede i vinter på ski og måtte efterfølgende rejse tidligere hjem fra ligalandsholdets vinter-tur i januar, og hans rundrejse til landsholdsspillerne i april blev også ødelagt.

Hareide behøver dog ikke ekstra behandling under VM, for her i maj går det helt fint igen for nordmanden.

- Jeg har haft en måned, som ikke har været så god, men med god behandlinger og hjælp er det blevet godt. Jeg havde en prolaps på den ene side, og nu fik jeg en på den anden. Det er en smerte, som jeg ikke under nogen anden, siger Hareide.

Når Danmark 1/8-finalen, som er målet, så vil truppen være samlet i 40 dage, og det har træneren ikke prøvet før.

– En uge på La Manga kan være hårdt nok. Den længste træningslejr jeg har vært med på er 10 dage. Det bliver uvant, det handler om at have nok energi selv. Samtidig må spillerne også være mentalt klare nok, siger Hareide til Adresseavisen og forklarer, at opladningen til VM handler meget om Peru.

- Vi tænker næsten kun på Peru. Vi må have den start. Jon Dahl har selv god erfaring fra slutspil, og han siger, at den første kamp er så sindssyg vigtig. Fordi den sætter standarden for det, du kan gøre, siger Hareide.

VM-slutrunden indledes 14. juni, og Danmark spiller første kamp mod Peru 16. juni, og derefter venter Australien og Frankrig.

Danmarks VM-hold mod Irland, da kvalifikationen kom på plads. Foto: Jens Dresling VM 2018 Hareide udtager foreløbig VM-trup: Her er de 35 navne

Nicklas Bendtner i aktion på den offensive midtbane i søndagens kamp mod Strømsgodset. Foto: Bendiksby, Terje/Ritzau Scanpix Skandinavien Trænerens vilde plan: Bendtner som midterforsvarer

4 kommentarer
Vis kommentarer