Annonce:
Annonce:

Hareide kan takke Morten Olsen for sit største problem

Modsat forgængeren kan Åge Hareide vælge på alle hylder, når han sammensætter sin landsholdstrup. Og det kan han blandt andet takke Olsen for, siger to toptrænere

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Forud for VM-kvalifikationskampene mod Polen og Montenegro har landstræner Åge Hareide et problem. Et luksus-problem.

Nordmanden kan nærmest fodre svin med glimrende, danske forsvarsspillere og må derfor undlade adskillige dygtige af slagsen, når han udtager landshold, som ellers render rundt og spiller fast i europæisk topfodbold.

I den aktuelle landsholdstrup er der eksempelvis ikke blevet plads til Frederik Sørensen (FC Köln), Erik Sviatchenko (Celtic) eller Lasse Nielsen (Gent), der alle tre spiller fast i deres klubber. Og for de to sidstnævntes vedkommende samtidig europæisk fodbold denne sæson.

Og det er ikke kun i de bageste rækker, det ser godt ud for den danske landstræner.

Over hele linjen tegner der sig dette efterår et billede, som hans forgænger, Morten Olsen, sandsynligvis må skele svært misundeligt til.

Annonce:

For Olsen måtte i sin regeringstid ofte udtage trupper, hvor flere faste landsholdsspillere fristede en tilværelse på bænken i deres respektive klubber. Tag blot Nicklas Bendtner, der trods sin reservestatus i Arsenal, Juventus og Wolfsburg alligevel var førstevalg i mangel af bedre.

I dag er Bendtner end ikke en del af landsholdet, selvom han er begyndt at komme på græs i Nottingham. Dertil spiller folk som Yussuf Poulsen, Viktor Fischer og Nicolai Jørgensen simpelthen for godt.

Og det er billedet, der tegner sig. Fra Kevin Stuhr-Ellegaard og Mike Jensen i svensk og norsk fodbold via Jonas Knudsen i Ipswich, Frederik Sørensen i Köln til Kasper Dolberg i Ajax og Martin Braithwaite i Toulouse.

53378345.jpg 

Alle faste startere i deres respektive klubber og flere endda profiler. Et kæmpe plus for Hareide, mener to tidligere ungdoms-landstrænere, Ekstra Bladet har talt med.

- Jeg synes, fremtiden ser meget lys ud. Landsholdsspillerne kommer med robusthed og en god kampform, og det er fordi de har etableret sig i klubber i de europæiske ligaer. Det er meget glædeligt, siger FC Midtjyllands cheftræner Jess Thorup, der var U21-landstræner 2013-15.

Annonce:

- Hareide kan vælge fra øverste hylde, og han skal modsat Olsen ikke skele til, om de har spillet en hel kamp. Det er jo fedt.

Han bakkes op af Thomas Frank.

- Alle hold – især landshold – lever jo af formstærke spillere. Og jo flere, der kommer på landsholdet skarpe og i god form des bedre, siger den tidligere U-landstræner og Brøndby-cheftræner.

- Tag Pione Sisto for eksempel. At kunne sætte ham ind fra bænken i hans nuværende form sammenlignet med for et år siden, hvor han også havde døjet med skader, betyder jo virkelig noget, siger Frank og henviser til, at Sisto altså tilmed har taget skridtet fra FC Midtjylland til Celta Vigo.

- Talentet er indiskutabelt, men formen er i sådan et tilfælde lige så vigtig, siger han.

Se Sisto score mod FC Barcelona her:

Hareide kan meget passende sende en varm hilsen til sin forgænger Olsen, hvis forarbejde med ’Den Røde Tråd’, der blev etableret i DBU i 2005, nu giver bonus, som Thorup og Frank understreger.

Annonce:

- Det er ikke kun en gylden årgang – men flere. Fra Christian Eriksen, der er årgang ’92, til AC (Andreas Christensen, red.) og Pierre-Emile Højbjerg (årgang ’95 og ’96). De glæder sig ikke kun til at komme i landsholdslejren – men også til at se hinanden. For de har det godt sammen, siger Thorup.

- Det er også er resultat af den røde tråd, der er blevet arbejdet med i DBU i otte-ti år. Nu begynder vi at høste frugterne af det, siger Thomas Frank.

De er enige om, at det er luksus for landstræneren, som tingene er nu. Og det er ikke kun et øjebliks-billede.

- Det kan blive fantastisk, og jeg er meget positiv. Jeg har en klar forventning om, at de ikke kun nu er faste spillere – men også er det en årrække frem i tiden. Og det er en god base for landsholdet, siger Jess Thorup.

Angriber Jon Dahl efter absurd Wass-interview

Trods afbud til landsholdet: Derfor spillede Wass mod Barça

Bendtner er glemt: Nu hænger vi ikke hatten på én mand

Embed: Landsholdsspillernes forrygende kampform

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: