Hareide ligeglad med stjerneafbud

Henrikh Mkhitaryan er ikke med mod Danmark, men det får ikke Åge Hareide til at justere taktikken

Det danske fodboldlandshold slipper for at stå over for Armeniens offensive stjerne Henrikh Mkhitaryan i søndagens VM-kvalifikationskamp i København, fordi Manchester United-spilleren ikke er kommet over den skade, han pådrog sig onsdag aften i en testkamp mod Tjekkiet.

Kasper Schmeichel udgik med en skad ei lørdagens kamp for Leicester. I mandags blev han opereret for brok og er stærkt tvivlsom til søndagens VM-kvalifikationskamp. Landsholdsfodbold Så langt trækker de Schmeichel-afgørelse

Afbuddet fra Armeniens formentlig bedste fodboldspiller fylder dog ikke meget hos landstræner Åge Hareide.

- Jeg har ikke brugt tid på Henrikh Mkhitaryan i det hele taget. Han fik et smæld mod Tjekkiet, og vi havde folk dernede, som så det. Vi ved, han gik ud efter 37 minutter. Der havde han brugt ti minutter på at forsøge at spille videre, og måske forværrede han skaden ved at spille.

- Men vi har ikke brugt tid på det. Vi har koncentreret os om os selv, og det er meget, meget vigtigt, når vi skal spille hjemme i Parken. Der handler det om os selv, og det skal det også gøre fremover. Hvis vi har tro på egne evner, så bliver vi også stærkere som hold, siger Åge Hareide.

Armenien tabte testkampen mod Tjekkiet med 0-3. Tjekkernes to første mål blev scoret, mens Henrikh Mkhitaryan stadig var på banen.

William Kvist og co. slipper for Henrikh Mkhitaryan. Foto: Jens Dresling
William Kvist og co. slipper for Henrikh Mkhitaryan. Foto: Jens Dresling
 

Åge Hareide er optimistisk forud for søndagens åbning af VM-kvalifikationen.

- Drengene ved, hvad de skal lave sammen både offensivt og defensivt. Hvis de bare kan være sig selv, så skal det være nok til at vinde over Armenien. Spillerne forstår hinanden, og de forstår systemet.

- Vi er blevet dygtigere defensivt, og vi er blevet dygtigere offensivt i vores fem testkampe. Tingene går frem i den rigtige retning. Spillerne er engagerede, og vi har fået en gruppe af spillere til at arbejde godt sammen, siger Åge Hareide.

Der er solgt 21.300 billetter til søndagens kamp, og DBU håber, at tilskuertallet kan komme op og ramme 25.000 søndag aften.

Landsholdsfodbold Danmark har problemer i Parken

Viktor Fischer er glad for at have Hareide som træner. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Danske kometer hylder Hareide

Viktor Fischer leverede en fin indsats mod Liechtenstein. Nu ligner han en sikker starter søndag mod Armenien. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Fischers skifte til England: Mit livs største udfordring

12 kommentarer
Vis kommentarer