Hareide lover vigtig rolle: Han er Superligaens bedste

FCK-kaptajnen får en stor rolle på fremtidens landshold og spiller fra start torsdag mod Island

TV: Hareide forklarer, hvordan landsholdet skal spille

HERNING (Ekstra Bladet): Han spillede ingen stor rolle under Morten Olsen. Godt nok fik han chancen mod Sverige i play-off kampen i Parken i november, men Thomas Delaney kom aldrig til at spille en hovedrolle under den tidligere landstræner.

Det bliver der lavet om på med Åge Hareides tiltrædelse som landstræner.

FCK-kaptajnen kan se frem til en nøglerolle på fremtidens landshold. Den nytiltrådte landstræner har set rigeligt fra Delaney til at udnævne ham til en nøglespiller på fremtidens danske landshold.

Åge Hareide har stor tiltro til Thomas Delaney (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide har stor tiltro til Thomas Delaney (Foto: Lars Poulsen)

Åge Hareide arbejdede med to spændende formationer til sin første landskamp (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 22. mar. 2016 - kl. 19:45 Her er Hareides nye startopstilling

- Thomas Delaney er en spiller efter mit hjerte. Han har i foråret været Superligaens bedste spiller. Han får en vigtig rolle for landsholdet fremover, forklarer Åge Hareide og slår fast:

- Thomas er en boks til boks spiller, der vinder mange bolde og dækker et stort område løbemæssigt. Når vi slår indlæg i modstanderens felt, vil jeg gerne have ham ind ved siden af vores to angribere, forklarer den nytiltrådte landstræner.

Thomas Delaney spiller således torsdag aften fra start mod Island, hvor det ventes, at han spiller på den centrale midtbane ved siden af Pierre Emile Højbjerg som tilfældet i øvrigt også var i første halvleg af play-off kampen mod Sverige i Parken i november.

Et partnerskab der virkede meget velfungerende og dynamisk den halvleg, de fik sammen.

Siden debuten i 2013 mod Malta, hvor han spillede venstre back, har Thomas Delaney blot fået fire landskampe.

Nu venter en ny tid med en landstræner, der fra begyndelsen viser enorm tillid til den velspillende FCK-kaptajn.

- Det har længe været et mål for mig at få en rolle på landsholdet. Det har måske været længe undervejs. Men jeg har en god fornemmelse og kan se, at den måde Åge gerne vil spille på giver plads til mine kompetencer på holdet, forklarer Thomas Delaney.

Andreas Christensen og Pierre Emile Højbjerg er to af de unge spillere, som Hareide satser på i sin første kamp mod Island. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 23. mar. 2016 - kl. 06:03 Fremtiden er ung: Her er Hareides himmelstormere

Henrik Dalsgaard var med til Åge Hareides første landsholdstræning her til aften, og det reddede muligvis hans familie (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 22. mar. 2016 - kl. 19:12 Dansk landsholdsspillers familie skulle til terror-lufthavn

Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson på deres første træningsdag med landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson på deres første træningsdag med landsholdet (Foto: Lars Poulsen)

Åge Hareide vil gerne hilse på det danske folk i supermarkedet:

46 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere