Annonce:
Annonce:

Hareide om Bendtner: Fuldstændig uden for min radar

Åge Hareide bruger ikke længere særlig meget energi på at tænke på Nicklas Bendtner, der endnu ikke har fundet en klub. Heller ikke Nicolai Boilesen får meget af landstrænerens opmærksomhed

Bendtner kan godt glemme landsholdet i 2016, hvis han ikke finder en klub snart og kommer i form. Foto: Lars Poulsen
Bendtner kan godt glemme landsholdet i 2016, hvis han ikke finder en klub snart og kommer i form. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Hvis angriberen Nicklas Bendtner skal gøre sig forhåbninger om at spille på det danske landshold i 2016, skal han snart finde en ny klub og komme tilbage i fodboldform.

Det siger landstræner Åge Hareide, der tirsdag udtog truppen til de forestående landskampe mod Liechtenstein og Armenien 31. august og 4. september. Samme toner lyder omkring venstrebacken Nicolai Boilesen.

- Jeg har ikke brugt så meget tid på dem. I begyndelsen brugte jeg lidt energi på dem, men så længe de ikke spiller, er de fuldstændig uden for min radar.

- Jeg har haft dem begge inde til træningslejr (forud for landskampene i juni, red.) i håb om at få dem i gang, for de er begge dygtige spillere, men så længe de ikke er i en klub, så kan jeg ikke bruge energi på dem, siger Åge Hareide.

Har du afskrevet dem hele efteråret?

Annonce:

- De må jo komme i gang nu, og de må vise noget meget, meget hurtigt, hvis de skal blive aktuelle til landsholdet, siger nordmanden.

I begyndelsen af oktober spiller Danmark to nøglekampe i VM-kvalifikationen mod Polen og Montenegro, mens der venter en kvalifikationskamp mod Kasakhstan i november.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Hareide hæfter sig ved, at selv om spillerne måtte finde en ny klub, tager det fortsat tid at komme op i den form, som det kræver for at kunne spille på landsholdet

- Det er meget individuelt, hvor hurtigt man kommer i landsholdsform. Men det er for eksempel rigtig længe siden, at Boilesen har spillet fodbold, og for Nicklas Bendtner er det også et stykke tid siden.

- Det er klart, at man skal have nogle minutter for at komme i kampform. En ting er, at man kan gå en tur i parken, men skal også kunne løbe en tur.

- Grundformen og kampformen skal på plads. Det tager tid. Så oppe i mit hoved nu ser jeg bare bort fra dem, siger Åge Hareide.

Nicklas Bendtner spillede senest en landskamp i november sidste år. Han har været klubløs, siden han fik kontrakten i Wolfsburg ophævet i april.

Boilesens seneste landskamp daterer sig til marts 2015. Også han er klubløs.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: