Hareide om sin 'darling': Har fået hård og urimelig medfart

- Pressen var for hårde ved Nicolai Jørgensen, lige som han ikke fortjente den medfart, han fik på sociale medier efter det brændte straffespark, siger Åge Hareide

Under VM var der også plads til sjov og ballade. Foto: Lars Poulsen
Under VM var der også plads til sjov og ballade. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Han sparkede og brændte det sidste og afgørende straffespark mod Kroatien ved VM. Siden har Nicolai Jørgensen ikke været i landsholdstruppen.

Men nu er han tilbage oven på et efterår med skader og svingende målform. Han virker dog til at være på vej tilbage. I sidste uge scorede han således tre gange i en pokalkamp, hvor Feyenoord vandt 5-1 over Den Haag.

Derfor var Åge Hareide søndag en tur i Feyenoord, hvor han ville have set Nicolai Jørgensen i kamp mod Venlo, men det blev en kort fornøjelse for landstræneren.

Efter 42 sekunder blev kampen aflyst, fordi lyset gik ud på De Kuip, som Feyenoords hjemmebane hedder. Og det lykkes aldrig at få gang i lyset igen.

- Når jeg ikke fik set Nicolai i kamp, havde jeg heldigvis lejlighed til at få en god, lang snak med ham. Både mentalt og fysisk virker han helt på toppen igen, siger landstræneren og uddyber:

- Jeg synes, han har fået en hård og urimelig medfart i pressen. I Danmark får du kritik som angriber, når du ikke laver mål.

- Jeg må bare sige, han er en meget vigtig spiller for os. Han laver et enormt arbejde på banen. Og se lige engang et oplæg han stod for, da Christian Eriksen scorede mod Australien ved VM. Når Nicolai er klar, er han vores førsteangriber, fastslår Åge Hareide.

Leder efter offensiv spiller

Landstræneren udtog kun 21 spillere mandag. Derudover udtager han yderligere en forsvarsspiller samt en offensiv spiller.

- Det kan sagtens blive endnu en angriber, siger Åge Hareide, der ikke vil sætte navn på, før han har set de europæiske kampe i løbet af ugen.

Senest var Christian Gytkjær og Kenneth Zohore inde i truppen på yderlige mandater.

Det står fast, at Nicklas Bendtner ikke kommer på landsholdet, før han har afsonet sin dom eller eventuelt er blevet frikendt i Landsretten.

- Vi kan ikke have en spiller på landsholdet, der har fået en voldsdom. Når Nicklas Bendtner har afsonet sin dom eller er blevet frikendt i Landsretten, skal han ikke straffes yderligere. Så kan han komme på landsholdet igen, hvis altså han er bedre end de konkurrenter, han er oppe imod for tiden, fastslår Åge Hareide.

Derfor dropper Hareide FCK-komet

Jacob Bruun jubler efter storsejr over Atlético

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind