Hareide overrasker: Vi har en uretfærdig fordel

Mens flere nationer skal flyve rundt i Europa og døje med tidsforskelle, så er det anderledes for Danmark

Åge Hareide mener, at Danmark har en fordel under EM. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide mener, at Danmark har en fordel under EM. Foto: Lars Poulsen

Det danske fodboldlandshold har en uretfærdig fordel med minimum tre hjemmekampe til næste års EM.

Det mener landstræner Åge Hareide, når han ser frem mod slutrunden, der for første gang i historien er spredt ud over hele Europa.

- Vi har en enorm fordel. Jeg tror ikke, at det er et koncept, vi får at se flere gange, for det er uretfærdigt, siger Åge Hareide til den norske avis Dagbladet.

Nordmanden fornemmer, at frustrationen er i gang med at brede sig.

- Jeg har talt med flere andre hold, som må rejse meget, og der er også tidsforskelle involveret. Det giver mange udfordringer.

- De fleste skal ud at rejse, og der er blandt andet en nation, der skal flyve frem og tilbage fra Baku i Aserbajdsjan.

Åge Hareide nævner, at Schweiz skal ud på den lange rejse til Baku to gange under EM og flyve via Rom i Italien.

- Der er to til tre timers tidsforskel, bemærker landstræneren.

Han mener, at Danmark skal forsøge at udnytte den store fordel, at holdet kan bo i vante omgivelser på Hotel Marienlyst i Helsingør og spille tre gruppekampe i Parken i København.

- Det er klart, at vi skal udnytte, at vi kan være i Danmark i kendte omgivelse og forberede os der. Danskerne trives i deres eget land, og så må vi bare håbe på godt vejr, siger Hareide.

EM afholdes i 12 forskellige lande fra 12. juni til 12. juli næste år. Det er spredt ud for at markere Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) 60-års jubilæum.

Åge Hareide mener, at det mest optimale er, når EM afholdes i et enkelt eller to værtslande.

Damien Le Tallec (th.) vil spille EM for Rusland. Foto: Pascal Guyot/AFP/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Franskmand tilbyder sig til Danmarks EM-modstander

Christian Eriksen og Danmark kan få et fodboldcenter i Hillerød. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Store byggeplaner: Her kan DBU ende

Mange af landsholdets kampe forsvinder fra YouSees kunder. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Definitivt slut: Ingen aftale med YouSee

46 kommentarer
Vis kommentarer