Hareide stråler: Polen er nemme

- Jeg tror det vil passe os rigtig godt at møde Polen, der er tvunget til at komme lidt frem på banen, siger fortrøstningsfuld Åge Hareide    

Åge Hareide smilede og var lykkelig for Danmarks pointmæssige fine start. Specielt eftersom både Rumænien og Polen satte point til. (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide smilede og var lykkelig for Danmarks pointmæssige fine start. Specielt eftersom både Rumænien og Polen satte point til. (Foto: Lars Poulsen)

Tirsdag rejser Åge Hareide hjem til Molde for at slappe af et par dage og nyde udsigten fra førstepladsen i gruppe E. I modsætning til hans landsmænd, der fik en 0-3 øretæve mod Tyskland og slås med rigelige problemer på landsholdsfronten.

Åge Hareide kan smile og ånde lettet op efter den resultatmæssige fine start på VM-kvalifikationen.

Ekstra pres på Polen og Rumænien
- Jeg er meget tilfreds med det spillerne har leveret. Det er en fantastisk gruppe at arbejde med. Det er sjældent jeg i min trænerkarriere har oplevet så spændende og inspirerende en gruppe af spillere, vurderer Åge Hareide.

Når han tager de kritiske briller på ét sekund, er han enig i, at Danmark fik alt for lidt ud af dødboldene mod Armenien.

- Når vi har 13 hjørnespark, skal vi have mere ud af det. Vi har stor højde blandt spillerne og her har vi en udfordring. Men grundlæggende er jeg tilfreds. Jeg tror kun det her bliver bedre, jo mere vi er sammen, påpeger han.

Hareide kunne ikke have ønsket sig en bedre start, efter som de to værste konkurrenter – Rumænien og Polen satte point til.

- Det var rigtige gode resultater, som passer os godt. Det sætter heldigvis ekstra pres på Polen, når vi skal møde dem i oktober, siger Åge Hareide.

Han mener, at det er et perfekt tidspunkt at møde EM-kvartfinalisterne på, fordi de ikke fik den forventede sejr i åbningskampen.

- Det vil være rigtig fint, hvis vi kan få ét point i udekampen mod Polen. Jeg har en god fornemmelse for, at vi kan gøre ondt på Polen. Det er et hold, der er nemme at læse. Nu er de også tvunget til at komme lidt frem, og det vil passe rigtig godt til vores spillestil. Jeg tror, vi vil få meget mere plads end i kampen mod Armenien, hvor de stod meget kompakt, forudser Åge Hareide.

Mandag brugte landstræneren i DBU, hvor han var med til at fejre DBUs kontorchef Steen Dahrup, der blev hyldet i anledning af 25 års jubilæet.¨

Evaluerer EM og på rundrejse
Det bliver kun til et par dage hos familien i det nordlige Norge, inden Hareide igen skal på farten.

Allerede i weekenden sætter Åge Hareide kursen mod Paris, hvor han skal være med til at evaluere EM-slutrunden sammen med de øvrige landstrænere fra Europa.

Siden starter en rundrejse i primært England, hvor Åge Hareide den kommende tid skal se flere af sine spillere i aktion.

- Jeg skal se Andreas Christensen og Jannik Vestergaard for Gladbach mod Manchester City. Jeg tager også til Tottenham mod Monaco for at se Christian Eriksen.

- Det er også planen, at Viktor Fischer skal have et besøg i Middlesbrough. Endelig skal jeg forbi de to danskere i Brentford – Andreas Bjelland og Lasse Vibe – for at få en snak med dem. Siden rejser jeg videre for at se Feyenoord mod Manchester United, hvor Nicolai Jørgensen er med, forklarer Åge Hareide.

Flyvende Fischer: Et af mine stolte øjeblikke

Sprudlende Eriksen: Bedre end under Olsen

For faen, Fischer - fremragende!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale