Hareide tilfreds efter triumf - trods tabet af to spillere

Kasper Schmeichel og Thomas Delaney skal afsone karantæne mod Irland – David Jensen indkaldes plus midtbanespiller

Åge Hareide var meget tilfreds med den danske præstation i Cardiff, der sender Danmark op blandt de bedste hold i Europa. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide var meget tilfreds med den danske præstation i Cardiff, der sender Danmark op blandt de bedste hold i Europa. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

CARDIFF (Ekstra Bladet): Bølgerne gik højt, og Åge Hareide diskuterede højlydt med sin kollega Ryan Giggs i de hektiske slutminutter, da Danmark sikrede sig oprykning til A-gruppen i Nations League via 2-1-sejren over Wales.

For Danmark var det en triumf og for Åge Hareide et nyt og synligt bevis på de fornemme resultater, han har skabt med det danske landshold.

Danmark måtte kæmpe og slås for 2-1-sejren, men som så ofte før i nordmandens tid i landstræner-stolen, stod spillerne distancen. De viste karakter og viljestyrke, da Wales kastede alt ind i den hektiske slutfase.

- Det var en stærk præstation, hvor vi ikke gav meget væk. Vi leverede en stærk første halvleg, kom lidt langt tilbage efter pausen, men havde ikke planer om at gøre de sidste fem minutter så spændende.

- Vi fortjente at vinde. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kommer blandt topholdene i Nations League, siger Åge Hareide efter den danske triumf.

Christian Eriksen spillede 90 minutter, men Åge Hareide er meget opmærksom på, at der skal passes ekstra på kreatøren efter hans skadesperiode.

- Vi skal vinde kampen mod Irland, men vi skal også passe på Christian Eriksen, siger Hareide, der først lørdag vil afgøre, om han sendes hjem til Tottenham.

To ryger i karantæne
2-1-sejren udløste advarsler til både Kasper Schmeichel og Thomas Delaney. Det betyder, at de nu ryger i karantæne i den sidste betydningsløse puljekamp på mandag i Aarhus mod Irland.

De to profiler kan nu rejse hjem til deres klubber og forberede sig til næste weekends kampe, mens Åge Hareide skal indkalde to nye spillere til sin trup.

Det bliver til en betydningsløs Nations League-match, fordi Danmark med sejren over Wales allerede har sikret sig førstepladsen og oprykning til Gruppe A. Det betyder, at Danmark i den næste Nations League nu skal møde de største nationer – England, Frankrig, Belgien, Spanien og Holland.

- Vi indkalder David Jensen og skal desuden finde en midtbanespiller, men venter med den afgørelse til lørdag, siger den danske landstræner.

Åge Hareide har skabt en særlig og nærmest unik vindermentalitet på det danske landshold, der nu er ubesejrede i 23 kampe i træk. I år har landsholdet seks sejre og seks uafgjorte.

Nu handler det om, at holdet skal slutte året af på bedste vis i det, der nu er en betydningsløs landskamp. Danmark har vundet gruppen, men statussen som ubesejrede er vigtig for Hareide, lige som det er vigtigt med en sejr, fordi det har betydning i forhold til placering på FIFA-ranglisten.

Åge Hareides landshold har ikke tabt en kamp i ordinær spilletid siden Montenegro vandt 1-0 i Parken for 25 måneder siden.

Kan lære af danskerne
Den walisiske landstræner Ryan Giggs var stolt af sine spillere, men han mener også, at kampen var meget lærerig for dem.

- Vi kan lære meget af Danmark. Med erfaring og disciplin gjorde de arbejdet færdigt. De evner at slå til på de rigtige tidspunkter i en kamp. De forstår at lukke en kamp. På det her niveau skal du vide, hvornår du skal slå til. Danmark gjorde det rigtig godt, siger Ryan Giggs, der udtrykker en stolthed over at sidde i landstrænerjobbet for Wales.

- Danmark giver ikke mange mål væk, fordi de har stor erfaring og kvalitet. Men de har også Kasper Schmeichel, der måske var forskellen på sådan en aften. Han er en kvalitetskeeper, tilføjer Ryan Giggs.

Nu starter arbejdet med at føre holdet til EM i 2020. Her kan han håbe, at Danmark kvalificerer sig direkte, så får Wales nemlig en ekstra chance for kvalifikation via Nations League i foråret 2020.

Kæmpe dansk triumf efter gyser-afslutning

Tre mand oppe at ringe: Se alle de danske karakterer

Hylder landsholdet: Ren business class!

Stor fiasko: Tyskland rykker ned efter hollandsk triumf

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind