Hareide utilfreds med karantæneregler

- Vi indkalder Peter Ankersen, fordi det er usikkert om Jens Stryger Larsen bliver klar, siger Åge Hareide, der er utilfreds med karantænereglerne

Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, analyserer sejren over Montenegro og mulighederne for en dansk VM-billet.

08. okt 18:00 Danmark - Rumænien

VM-Kvalifikation, EuropaStadion: Parken, Danmark Dommer: Deniz Aytekin
Danmark
1
1
Slut
Rumænien

PODGORICA (Ekstra Bladet): Glæden over sejren mod rivalerne fra Montenegro stod fredag formiddag stadig malet i ansigtet på Åge Hareide.

Nordmanden, der i forvejen har let til letter, smilede over hele ansigtet efter Danmark nu har vundet fire kampe i træk og bragt sig i en gunstig position i VM-kvalifikationspuljen før den sidste puljekamp søndag mod Rumænien i Parken.

Dagen derpå kunne Åge Hareide således gøre status over sin trup, hvor Jens Stryger Larsen er eneste reelle spørgsmålstegn.

- Lægen undersøger Jens Stryger, når vi kommer til København. Han har problemer med sit baglår. Vi har et hensyn at tage til ham og hans klub. Derfor indkalder vi nu Peter Ankersen fra FCK. Han støder til os, når vi er tilbage i Danmark, siger Åge Hareide, der fredag formiddag var på træningsbanen i Podgorica med truppens reserver. Alle stamspillerne, der havde sikret sejren over Montenegro, fik lov at blive ’hjemme’ på Hotel Hilton for at styrketræne.

Landstræneren er tilfreds med, at ingen af de øvrige spillere slap fra opgøret med skræmmer. Nu handler det om restitution før søndagens finale i Parken.

Peter Ankersen er tilbage på landsholdet. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Peter Ankersen er tilbage på landsholdet. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

Syv spillere i farezonen
Opgøret mod Montenegro udløste en advarsel til Henrik Dalsgaard. Derved er syv af de danske spillere nu i farezonen for karantæne i en playoff-kamp til november, hvis de får advarsel søndag mod Rumænien i Parken.

Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Thomas Delaney, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen og Andreas Cornelius er de øvrige spillere, der risikerer karantæne ved næste advarsel.

- Jeg prøver ikke at tænke for meget på, jeg er i farezonen for karantæne. Der var en enkelt situation i kampen mod Montenegro, hvor jeg tænkte over det. Men jeg synes ikke det påvirkede mit spil, siger Thomas Delaney.

Christian Eriksen er en blandt flere af Hareides spillere, som risikerer at få karantæne i en eventuel playoff-kamp. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Christian Eriksen er en blandt flere af Hareides spillere, som risikerer at få karantæne i en eventuel playoff-kamp. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

Landstræner Åge Hareide nægter at lægge restriktioner på spillerne, selv om de er i farezonen for karantæne.

- Vi må tænke på, vi har gode erstatninger siddende på bænken, hvis vi får karantæner. Det er klart, at der er større risiko for, at Delaney og Cornelius får advarsler frem for Christian Eriksen, fordi de er fysiske spillere, påpeger landstræneren, der undrer sig meget over der kun skal to advarsler til at udløse karantæne.

- Da jeg var norsk landstræner, og vi i 2005 spillede playoff mod Tjekkiet, blev advarslerne slettet før playoff-kampene.  Det synes jeg er rimeligt, så begge hold har mulighed for at stille med de bedste spillere, pointerer Åge Hareide.

Landsholdstruppen rejser fredag eftermiddag retur til København i en chartret maskine. Truppen lander ved 19-tiden i Kastrup og træner lørdag i Parken.

Åge Hareide jonglerer på træningsbanen i Montenegro: Fotos: Lars Poulsen


Nicklas Bendtner i fuld firspring mod MOntenegro. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 6. okt. 2017 - kl. 09:36 Sprudlende Bendtner: Eriksen skylder

Se også: Efter dansk triumf: Verdensstjernen skred i vrede

Direktør Jakob Nielsen (i midten) og sportschef Peter Christiansen (til højre) står med daglige ansvar for at løfte AGF. Foto: Ernst van Norde Sport og Spil Unikt indblik i AGF-kulissen: Sådan handler klubben ind

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen