Hareides bøn til Bendtner: Hellere Superligaen end Rusland

Landstræner Åge Hareide ser hellere, at Nicklas Bendtner finder sig en klub i Superligaen frem for en arbejdsgiver i Rusland, Kina eller USA

Arkivfoto: Jonas Olufson
Arkivfoto: Jonas Olufson

Nicklas Bendtner er blevet fritstillet i Wolfsburg og kan nu skifte kvit og frit til en ny klub.

Og mens rygtemøllen torsdag har kædet den danske landsholdsangriber sammen med de italienske Serie A-klubber Lazio og Sampdoria, så har mere eksotiske bud på en fremtidsdestination blandt andet været Kina, USA og Rusland.

Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, skrev på Twitter efter bruddet med Bundesligaklubben, at ‘tiden nu er inde til at træffe det modne og grundige valg, så Nicklas Bendtner havner i en tryg klub’.

Den danske landstræner, Åge Hareide, har endnu ikke haft lejlighed til at tale med angriberen selv, men Hareide er helt enig i taktikken med at finde en tryg klub som næste arbejdsgiver til Bendtner.

- Jeg har tidligere udtalt, at jeg overvejer at tage ham med til Kirin Cup i Japan, men på længere sigt skal han have spilletid for at komme i betragtning til landsholdet. Det vil jeg også sige til Nicklas, når jeg taler med ham, siger Åge Hareide til Ekstra Bladet og fortsætter:

Spilletid er altafgørende
- Han er på et tidspunkt i karrieren, hvor spilletid er altafgørende for ham. Det samme må tryghed og stabilitet være. Derfor er min holdning også helt klar - jeg ser hellere Nicklas i Superligaen end i Kina og USA, hvor det måske er penge og eventyret, der vægtes højest, siger Åge Hareide, der også gerne vil være fri for, at Nicklas Bendtner finder en arbejdsgiver i den russiske liga, som ellers har et højt sportsligt niveau.

- Jeg vil hellere se ham i Danmark end Rusland. Det kan være svært at finde stabilitet i klubberne i Rusland og landet som sådan, som er langt væk fra de fodboldkulturer, han kender. Jeg vil ikke blande mig i Nicklas’ klubvalg, men derfor kan jeg jo godt have mine præferencer, siger Åge Hareide.

Nicklas Bendtner selvtræner i øjeblikket, men i FC København har manager Ståle Solbakken udtalt, at angriberen er velkommen til at holde formen ved lige i klubben.

Der var engang: Da Bendtner lynede mod Barcelona

99 kommentarer
Vis kommentarer