Hareides foretrukne: Fra Serie 4 til landsholdsprofil

Henrik Dalsgaard er på otte år gået fra angriber i serie 4 hos Møldrup-Tostrup til pålidelig højre back på landsholdet

Henrik Dalsgaard har haft en kometkarriere. Foto: Lars Poulsen
Henrik Dalsgaard har haft en kometkarriere. Foto: Lars Poulsen

Henrik Dalsgaard er eksemplet på, at det godt kan lade sig gøre at nå til tops uden en målrettet ungdomskarriere på topplan.

For højrebacken med fortid i AaB er på ingen måder den typiske landsholdsspiller, der er skolet gennem årene på diverse ungdomslandshold.

Han begyndte reelt først med fodbold på et seriøst plan, da han for otte år siden blev ’opdaget’ af AaB og kom fra serie 4-klubben Møldrup-Tostrup til den nordjyske storklub.

Dengang høvlede han mål ind på samlebånd som angriber. Siden blev han omskolet til højre back. En beslutning, der siden har vist sig at gavne ham i karriereforløbet.

- Serie 4 var lidt for lavt niveau, smiler Henrik Dalsgaard på pressemødet forud for kampen mod Rumænien.

Meget at takke Lynge for
Han kom ind i varmen for første gang, da Åge Hareide satte sig i chefstolen tilbage i marts sidste år. Siden har han udviklet sig og de seneste tre kampe har han været et solidt holdepunkt i højre forsvarsside.

- Jeg har meget at takke Lynge Jakobsen (daværende sportsdirektør i AaB) og Poul Erik Andreasen (daværende talentchef i AaB) for. De tog en chance med mig, men jeg mener nu, at jeg har betalt lidt tilbage, siger Henrik Dalsgaard.

Henrik Dalsgaard er ved at blive en af landsholdets sikreste kort - men det er ikke længe siden, at han hyggede sig i Serie 4. Foto: Lars Poulsen
Henrik Dalsgaard er ved at blive en af landsholdets sikreste kort - men det er ikke længe siden, at han hyggede sig i Serie 4. Foto: Lars Poulsen

Han ser frem til at være en del af det landshold, der søndag spiller ’finale’ i et propfyldt Parken mod Rumænien. Ét point sikrer definitivt playoff til november.

- Jeg glæder mig over det er blevet min tur. Jeg er en anden spiller end for halvandet år siden, hvor jeg debuterede på landsholdet. Jeg er meget mere moden i mit spil, mener Henrik Dalsgaard, der i sommer skiftede fra Zulte Waregem til Brentford i den næstbedste engelske fodboldrække.

Han kæmpede tidligere med Peter Ankersen om pladsen. Nu er FCK-spilleren efter en skadespause kun hidkaldt til truppen, fordi Jens Stryger Larsen er ude med en lårskade.

- Vi skal sørge for, vi kommer med power og får vores eget spil til at fungere. Hvis det bliver tilfældet, er jeg sikker på, vi får en sejr, siger Henrik Dalsgaard.

Eriksen blev matchvinder. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 5. okt. 2017 - kl. 22:42 Forrygende Eriksen sikrer Danmark matchbold

Den danske landstræner holder med sine landsmænd. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 6. okt. 2017 - kl. 16:43 Derfor hepper Hareide på Norge

Hariede er godt tilfreds med sine spillere. Foto: Lars Poulsen. Landsholdsfodbold - 6. okt. 2017 - kl. 07:46 Hareide indrømmer: Jeg var naiv

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Javi Gracia ny manager i Watford
Manchester City tæt på at forlænge med De Bruyne
PSG tabte i sidste sekund
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen