Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Hareides hovedbrud: Skadede angribere afgør taktikken

Danmarks taktik mod Rumænien kan afhænge af, om Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg bliver spilleklar

Det kan blive afgørende for Danmarks taktik på søndag, om Nicolai Jørgensen (billedet) og Kasper Dolberg bliver spilleklar. Foto: Lars Poulsen
Det kan blive afgørende for Danmarks taktik på søndag, om Nicolai Jørgensen (billedet) og Kasper Dolberg bliver spilleklar. Foto: Lars Poulsen

HORSENS (Ekstra Bladet): Det så lige så godt ud før weekendens klubkampe. Men nu har landstræner Åge Hareide fået noget at tænke på før Danmarks udekamp på søndag i Rumænien.

De skarpe og formstærke angribere Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen har pådraget sig lyskeskader og var derfor ikke til stede, da landsholdet holdt den første presseseance på Hotel Bygholm Park i Horsens.

Kasper Dolberg lå på behandlingsbriksen, men skulle mandag aften deltage med landsholdskammeraterne ved Dansk Fodbold Award i Horsens.

Til gengæld blev Nicolai Jørgensen hjemme under dynen, fordi han også havde pådraget sig feber.

Til trods for usikkerheden med de formstærke angribere, der har vist træfsikkerhed på det seneste på deres klubhold, rejser de tirsdag med landsholdstruppen i træningslejren i München.

- Jeg forstår godt, at Feyenoord og Ajax er bekymrede for deres topscorere. Men vi har et håb om, at de bliver klar. Derfor rejser både Nicolai og Kasper med os til Tyskland i træningslejren, siger landstræner Åge Hareide.

Landstræneren lægger op til, at taktikken på søndag kan afhænge af, om Kasper Dolberg og Nicolai Jørgensen bliver spilleklar til søndagens vitale udekamp.

- Vi må se, hvordan det står til med Kasper og Nicolai. Det kan også få betydning for vores opstilling, om vi spiller med to eller tre angribere. Vi skal tænke på, hvem der passer bedst sammen, og hvem der fra bænken kan forandre kampen.

- Mod Kasakhstan spillede vi med tre angribere, hvor Nicolai spillede til venstre. Han kan spille centralt, lige som Kasper foretrækker den position. Men i starten i Ajax spillede han faktisk til højre, pointerer Åge Hareide.

Simon Kjær har været ude de seneste kampe for Fenerbahce, men han ventes at træne for fulde omdrejninger igen tirsdag.

Se også: Mere dårligt nyt: Dansk topscorer tvivlsom til kommende landskamp

Se også: Ajax-chefen ville beholde Dolberg: Derfor gik det ikke

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen