Annonce:
Annonce:

Hareides regnestykke: To sejre giver dansk VM-seedning

- Jeg er sikker på vi vil være seedet til playoff med sejre i kampene mod Montenegro og Rumænien, siger landstræner Åge Hareide

Åge Hareide har troen på Danmark mindst kan snuppe andenpladsen og derved komme i playoff. Tre point kan vise sig at være nok, men med to sejre er Danmark sikker på mindst andenpladsen i gruppen. Foto: Lars Poulsen.
Åge Hareide har troen på Danmark mindst kan snuppe andenpladsen og derved komme i playoff. Tre point kan vise sig at være nok, men med to sejre er Danmark sikker på mindst andenpladsen i gruppen. Foto: Lars Poulsen.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Tre point i de to sidste puljekampe mod Montenegro og Rumænien kan i teorien vise sig at være nok til at sikre andenpladsen i Danmarks VM-kval-gruppe.  

Men taber Danmark mod Montenegro 5. oktober på udebane, kan Åge Hareides tropper ikke selv afgøre skæbnen før gruppens sidste kamp, hvor Danmark møder Rumænien hjemme og Montenegro skal en tur til Polen.

- Hvis vi får to sejre mod Montenegro og Rumænien, er jeg sikker på vi bliver seedet til playoff. Det kan blive meget vigtigt for os, siger landstræner Åge Hareide.

Danmark er aktuelt nummer 26 på FIFAs verdensrangliste. To sejre vil løfte Danmark yderligere på ranglisten, hvor det er oktober-listen, der er afgørende for seedningen til playoff. Lodtrækningen til play-off kampene der skal i november finder sted 17. oktober.

Annonce:

Mandag satte Åge Hareide navne på de 23 spillere, der skal løse opgaven i de to sidste puljekampe til VM-kvalifikationen. Der var ingen overraskelser i truppen, hvor der kun var én udskiftning.

Nicolai Jørgensen, der er fiberskadet, bliver ikke klar og må derfor sidde uden for i de kampe. Yussuf Poulsen, der var skadet til kampene mod Polen og Armenien, er tilbage i truppen til de forestående opgør.

Åge Hareide har efter de to sejre og en stime på syv kampe uden nederlag oplevet en meget positiv stemning omkring landsholdet. En tro, optimisme og forventning frem mod de to sidste puljekampe.

- Hvad security-manden i lufthavnen og taxichaufføren mener er en god pegepind for, hvordan troen er på det danske landshold, siger Åge Hareide.

Måske kun én ændring
Åge Hareide har ikke set grund til de store forandringer på et mandskab, der scorede otte mål i de seneste to landskampe.

Danmark kan stille med følgende hold mod Montenegro 5. oktober:

Annonce:

Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen – William Kvist, Thomas Delaney, Christian Eriksen – Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Pione Sisto.

Hvis det bliver tilfældet vil der kun være én ændring i forhold til de to seneste sejre over Polen og Armenien. Ud er røget en fiberskadet Nicolai Jørgensen, der er blevet erstattet af Yussuf Poulsen.

Nicklas Bendtner står sandsynligvis på trods af fin form for Rosenborg stadig bag i angrebskøen, hvor Andreas Cornelius lige nu er højere i hierarkiet.

Men alle spillere er vigtige for Hareide.

- For os handler det om, at vi ikke bliver svækket, når vi undervejs i kampene skifter ud, siger Åge Hareide, der har en bred og alsidig trup. Nu skal han bare håbe på, at der ikke kommer flere skader.

Dansk angrebstjerne ude af skæbnekampe - Bendtner lurer

Bendtner bomber to gange i Rosenborg-sejr

Naturelskeren Bendtner: Det hele handler ikke om byture

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: