Hektisk transfer-sommer: Disse danskere kan stå foran klubskifte

- Jeg er parat til at tage næste skridt og det behøver ikke at trække i langdrag, siger Jannik Vestergaard om det ventede skifte til Gladbach

Jannik Vestergaard (siddende) vil gerne have skiftet til Gladbach hurtigt på plads, så han kan være med i forberedelserne til den kommende sæson i den nye klub. (Foto: Lars Poulsen)
Jannik Vestergaard (siddende) vil gerne have skiftet til Gladbach hurtigt på plads, så han kan være med i forberedelserne til den kommende sæson i den nye klub. (Foto: Lars Poulsen)

OSAKA (Ekstra Bladet): Når Danmark har spillet kampen om tredjepladsen i Kirin Cup tirsdag mod Bulgarien, venter flere ugers ferie forude for landsholdsspillerne.

Men for en del af dem venter også en travl tid, fordi transfervinduet åbner. Og det betyder nye udfordringer. Helt frem til udgangen af august er der mulighed for at skifte klub.

Jannik Vestergaard er en af ti landsholdskandidater, der skal have styr på den fodboldmæssige fremtid. Han står dog i en langt mere gunstig position end flere andre. 

Vil være med i opstarten
Jannik Vestergaards historie er lidt et særtilfælde, fordi han allerede er blevet enig med Borussia Mönchgladbach om de personlige betingelser for en aftale. Nu mangler kun de to klubber – Werder Bremen og Gladbach – at nå til enighed om en transfersum.

- Ingen kan være interesseret i, at det trækker i langdrag. Jeg vil naturligvis gerne have det hurtigt afklaret, så jeg får mulighed for at være med i opstarten og hurtigt kan lære nye holdkammerater og et nyt system at kende, siger Jannik Vestergaard, der kalder det en ekstra bonus, hvis han får Andreas Christensen som sin makker i forsvaret i fremtiden.

- Det er ikke afgørende for skiftet, at jeg kommer til at spille sammen med en dansker. Men det er positivt at komme på hold med Andreas. Han er min gode, private ven, forklarer han. 

Vestergaard rejste tidligt ud. Og i modsætning til så mange andre klarede han den hårde skole. Han tog til Hoffenheim, fik bundesligadebut og skiftede siden til Werder Bremen, hvor han er vokset og har udviklet sig.

- Jeg har været glad for de steder, jeg har været. Det har givet mig noget erfaring på godt og ondt. Jeg føler, jeg er blevet meget moden i en tidlig alder, siger forsvarsspilleren, der kun var 17 år, da han skrev sin første kontrakt med Hoffenheim.

Vil spille europæisk
- Jeg er hverken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. Jeg er forsat i en alder, hvor min udvikling er vigtig. Der er stadig meget jeg kan blive bedre til, forklarer den 23-årige landsholdsstopper.

Han føler, det har været de rigtige valg, han har foretaget i sin karriere. Han startede i en af de mindre tyske klubber, skiftede til en af traditionsklubberne, der dog har kæmpet for overlevelse. Nu vil han gerne tage næste store skridt.

- Jeg vil gerne spille europæisk fodbold, og rigtig gerne Champions League. Jeg føler mig rustet til at tage det skridt med den erfaring, jeg har fået gennem seks år i Tyskland, siger Jannik Vestergaard, der har tyske gener på moderens side. Og havner han i Gladbach er der ikke langt til familien, der kun bor 20 minutters kørsel væk.

I et professionelt miljø i Tyskland er disciplin ét af nøgleordene. Den 198 cm høje stopper trives godt med disciplinen, men han er ingen nikkedukke. Han er en fyr med sine meninger.

- Jeg synes, jeg er meget dansk. Jeg har mine egne meninger og ytrer mig, hvis der er brug for det. Hvis jeg synes noget er forkert, så siger jeg det. Og det faldt ikke altid i god jord i Hoffenheim. Men det har fungeret fint i Bremen, hvor klubben ønskede jeg skulle påtage mig et større ansvar på og uden for banen, forklarer han.

Ser op til Agger
Jannik Vestergaard har fået spilletid på turen til Japan, fordi Daniel Agger meldte fra. Netop Daniel Agger er en af dem, som Vestergaard altid har set op til.

Deres veje krydsede hinanden i Brøndby, men på vidt forskellige niveauer. Agger rejste til Liverpool i 2006, hvor Vestergaard blot var et ungt talent på 14 år.  

- Jeg har altid set op til Daniel Agger. Han er vores store stjerne. Det er vigtigt, at man er villig til at lære noget af de erfarne og dygtige spillere, mener Jannik Vestergaard og nævner et andet ikon: Matts Hummels.

- Ham ser jeg også op til. Han er i verdenseliten med lidt de samme færdigheder som mig. Han er bare kommet lidt længere i sin karriere, mener han.

Åge Hareide vil have styr på den danske defensiv. Derfor brugte landsholdet meget tid på at træne defensiv struktur og organisation under søndagens træning. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Stædige Åge: Holder fast i de samme spillere

Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson overvejer ny midtbane mod Bulgarien (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Bekymret Hareide: Hvor er mine ledere?

4 kommentarer
Vis kommentarer