Helt Portugalt: Var det skjult kamera?

Fodbold-stormagten til grin efter 0-2 hjemme mod Kap Verdes 'Blå Hajer' - øboerne tog sejren. Og checken ...

Overlykkelige spillere fra Kap Verde jubler sammen med deres fans efter den sensationelle sejr over Portugal. (Foto: Zuma Wire)
Overlykkelige spillere fra Kap Verde jubler sammen med deres fans efter den sensationelle sejr over Portugal. (Foto: Zuma Wire)

Det var da heldigt for de portugisiske sports-aviser, at de kunne proppe Danilo-transferen til Real Madrid på forsiden som den store ’pløk’.

For det forsmædelige nederlag til Kap Verde i aftes sælger næppe mange aviser – måske bortset fra løssalget nede i ø-riget 500 km ud for Afrikas kyst.

’Solidariske indtil det ekstreme,’ skriver A Bola yderst til højre på forsiden, hvor cifrene ’0-2’ er forsøgt gemt nede under nyheden om, at Kap Verdes præsident Jorge Carlos Fonseca var så venlig at aflægge sportsavisen et næsten kongeligt besøg dagen inden den balstyriske kamp på Estadio Antonio Coimbra da Mota i Estoril.

Det med solidariteten handler om, at overskuddet på 50.000 euro fra kampen gik til ofrene for novembers vulkanudbrud på den kapverdiske ø Fogo.

'Kap Verde tog sejren - og checken,' konstaterer A Bola tørt.

Se også: Vaskeægte sensation: Kap Verde slog stormagten Portugal

Portugal stillede på grund af FIFA-regler til start uden én eneste af de 11, der var i start-elleveren forleden i sejren over Serbien, og selv om det var reservernes reserver, der var på banen, undskylder det jo naturligvis ikke alt, når en stormagt som Portugal møder en tidligere koloni med 520.000 indbyggere - og blot en halv gang større end Fyn.

Ibererne har dog før haft problemer. De to foregående opgør mellem storebror og lillebror kastede godt nok en 4-1 sejr af sig i Portugal i 2006, men fire år senere formåde Kap Verde faktisk at spille 0-0 på hjemmebane.

Så nu står det fuldstændig lige i den indbyrdes statistik ...

Sportsavisen O Jogo vinkler naturligvis også på ’Danilo til Real for 31,5 millioner’ på sin forside og har så også lige fået plads til cifrene ’0-2’ med tilhørende tekst: ’Amigos da Onca’, der henviser til en brasiliansk omgang practical jokes, der kørte på portugisisk tv i 2013 og blev genudsendt året efter.

Show-serien er en serie-eksplosion af episoder optaget med skjult kamera ...

Se også: Real Madrid forstærker forsvaret for 235 millioner

Sådan troede de fanatiske portugisere nok også, de blev taget ved næsten tirsdag aften - men det er altså først i dag, det er den 1. april! Og Kap Verde-sejren på scoringer af Odair Fortes i det 37. minut og Gege seks minutter senere er fuldstændig nagelfast.

Manden i det højeste embede på Kap Verde, præsident Jorge Carlos Fonseca, glæder sig naturligvis - men forsøger at beherske jubleriet.

- Vi er henrykte for sejren over Portugal. Vi er også ydmyge, for vi er jo én sammenhængende familie - men vi er meget stolte af de ’Blå Hajer,’ lyder den præsidentielle svada på vej hjem mod ø-grupen i Atlanterhavet i selskab med fodboldholdet, der netop har fået kælenavnet efter de store oceaners største dræber.

I aftes satte de små hajer i dén grad bisserne i de portugisiske flovmænd.

Se også: Portugal overhaler Danmark i EM-gruppen

Målt på FIFA’s rangliste er forskellen på de to nationer ikke SÅ stor igen. Kap Verde har på forunderlig vis driblet sig ind på plads 38, mens Portugal indtager rang syv.

Selv om de stillede med reserverne i Estoril, så er der sgu alligevel lidt Færøerne mod Østrig - og senest Grækenland - over eventyret. For Portugals træner Fernando Santos betød nederlaget samtidig, at hans tid som ubesejret boss er forbi. Landstræneren havde fire sejre i streg - men serien blev brutalt bremset i aftes. 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere