Her er den nye U21-landstræner

Den tidligere Brøndby-assistent Albert Capellas bliver ny U21-landstræner. Se præsentationen direkte fra klokken 11 her på siden

Hør Albert Capelles første ord som ny U21-chef. Video: Ritzau.

Det bliver spanieren Albert Capelles, der afløser Niels Frederiksen som U21-landstræner.

Det kan Ekstra Bladet afsløre på dagen, hvor DBU offentliggør navnet på den nye U21-landstræner på et pressemøde i Brøndby ved 11-tiden.

51-årige Alberts Capellas har en stærk baggrund på trænerfronten. Han er født i baskerlandet, men har en trænerfortid på Barcelonas berømte akademi La Masia. Han har også en fortid i hollandske Vitesse, hvor han har været assistenttræner, inden han kom til Brøndby.

Det var Thomas Frank, den daværende Brøndby-træner, der hentede ham til Vestegnen i 2014. Han blev sammen med Claus Nørgaard assistent for Thomas Frank.

Han arbejdede sammen med Thomas Frank i halvandet år, inden han reelt blev kørt ud på et sidespor. Afslutningen på Vestegnen var ikke den bedste for spanieren. Han endte med at blive degraderet til en post i ungdomsafdelingen på U17-mandskabet. Siden stoppede han i Brøndby.

Siden afskeden med Brøndby har han været i både Tel Aviv, kinesiske Chongqing Dangdai og Borussia Dortmund, hvor han har fungeret som assistenttræner på forskellige niveauer.

Albert Capellas fra sin tid i Brøndby, hvor han var assistent for Thomas Frank. Foto: Jonas Olufson.
Albert Capellas fra sin tid i Brøndby, hvor han var assistent for Thomas Frank. Foto: Jonas Olufson.
 

Nu får han hovedansvaret for det danske U21-landshold i den kommende periode. Han har noget at leve op til, idet Danmark har været med til EM-slutrunderne i både 2011, 2015, 2017 og 2019.

Da han i 2014 blev ansat i Brøndby, sagde daværende cheftræner Thomas Frank om ansættelsen af spanieren:

- Med Albert får vi tilført trænerteamet et internationalt snit, hvilket er noget, vi rigtig gerne vil. Albert er rent fagligt utrolig godt klædt på, og vi tænker fodbold på samme måde. Derudover er hans menneskelige værdier meget lig mine, så jeg vil mene, at han passer perfekt ind i trænerteamet og er en fantastisk tilføjelse. Han har nogle kompetencer og noget erfaring, som vil inspirere os og være med til at udvikle klubben på alle parametre, som Thomas Frank formulerede det tilbage i 2014.

Alberts Capellas har den højeste træneruddannelse i form af UEFA prolicens.

Den tidligere Viborg-målsluger Steffen Højer bliver ny assistentlandstræner på U21-holdet.

Capellas er første udenlandske U21-landstræner

Spanieren Albert Capellas er den første udenlandske U21-landstræner for Danmark. Se listen over hans forgængere i jobbet tilbage til Richard Møller Nielsen her:

* 2015-2019: Niels Frederiksen.

* 2013-2015: Jess Thorup.

* 2011-2013: Morten Wieghorst.

* 2006-2011: Keld Bordinggaard.

* 2000-2006: Flemming Serritslev.

* 1992-1999: Jan B. Poulsen.

* 1989-1992: Viggo Jensen.

* 1980-1989: Richard Møller Nielsen.

Kilder: DBU og Transfermarkt.

Albert Capellas bliver en gevinst, lyder vurderingen i Brøndby. (Foto: Training Vitesse) Brøndby Frank: Capellas kommer med internationalt snit

Thomas Frank får ny assistent til sommer (Foto: Rasmus Baaner) Brøndby Brøndby henter tidligere Barca-træner

30 kommentarer
Vis kommentarer