Her er dit nye job, Hareide: Dem skal du straks ringe til

Åge Hareide lover ingen revolutioner, men vi arbejde på, at landsholdet spiller mere direkte på den sidste tredjedel af banen

Åge Hareide har tirsdag første officielle arbejdsdag som dansk landstræner. (Foto: Philip Devali)
Åge Hareide har tirsdag første officielle arbejdsdag som dansk landstræner. (Foto: Philip Devali)
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

1. marts!

Det er Åge Hareides første officielle arbejdsdag som dansk landstræner.

For første gang i mere end 16 år har Danmark fået ny landstræner. Siden præsentationen i omklædningsrummet i Parken 9. december er der gået 82 dage, hvor Danmark reelt har stået uden landstræner.

På trods af, at DBU og 62-årige Åge Hareide aftalte, han først skulle tiltræde jobbet i dag, har han reelt været i gang længe. I kulisserne.

For du kan ikke holde næste tre måneders ferie og starte på fuldstændig bar bund, når du har fået et job som landstræner.

Hareide har fulgt de danske spillere tæt hjemme fra Molde, hvor fladskærmen har været tunet ind på de kampe, hvor danske spillere har været i kamp.

Men nu starter et nyt kapitel, hvor der kommer til at ske forandringer i forhold til de seneste 16 år med Morten Olsen på posten.

Hareide bliver meget synlig i det danske fodboldbillede. Nordmanden flytter snarest til Danmark – formentlig til Frederiksberg. Han bliver en flittig gæst til kampene i Superligaen og så får han sin faste gang på DBUs kontor i Brøndby.

Ingen revolutioner
- Jeg glæder mig helt enormt til udfordringen. Det er et spændende job, siger Åge Hareide, der kender præmisserne for bedømmelsen af ham som landstræner.

Kun sejre og succes tæller. Der er mange mandagstrænere, som har en mening om landsholdet. Om spillestilen om spillerne og træneren.

- Der bliver ingen revolutioner i forhold til det Morten Olsen har gjort. Jeg har haft samtaler med ham og det er min plan at bygge videre på mange af de principper, der har været i den danske spillestil, siger Åge Hareide til Ekstra Bladet.

Han uddyber:

- Det danske landshold har de senere år været meget stærke defensivt. Det fundament er helt på plads. Vi skal til gengæld se om vi kan blive lidt dygtigere på den sidste tredjedel af banen. Vi vil forsøge at spille lidt mere direkte, når vi kommer op på modstanderens banehalvdel, påpeger Åge Hareide.

Det er aldrig lykkes Åge Hareide at kvalificere et landshold til en slutrunde. Han var tæt på både i 2006 og 2008 med Norge. Nu får han chancen med Danmark, men han får først fem kampe at øve sig i. Først til september starter VM-kvalifikationen. Forinden skal han finde den trup, der skal få projektet til at blive en succes.

- Når jeg næste onsdag udtager min første landsholdstrup, vil jeg udtage en bred trup. Det er dog min plan at prøve forskellige ting i de kommende to kampe mod Island og Skotland, forklarer han.

Flittig gæst til superligabold
Hareide tyvstartede faktisk i jobbet, da han i begyndelsen af februar tog til Norwich for at se Christian Eriksens folde sig ud mod Norwich, siden var han i Herning for at se FC Midtjylland mod Manchester United.

I torsdags så han Michael Krohn-Dehli og Sevilla komme videre i Europa League ved samlet at besejre Molde.

I søndags var den kommende landstræner både i Parken for at se FCK mod Esbjerg og han hastede til Brøndby for at se 1-0 sejren over Hobro.

De kommende dage bliver også med en del besøg på de danske stadions. Torsdag er han igen i Herning til den udsatte kamp mellem FCM og FCK. Fredag er han i Ålborg til AaB mod OB. Søndag ser han AGF mod FCK. Næste onsdag udtager han så sin første landsholdstrup.

- Jeg har ikke før den første landsholdsudtagelse tid til at besøge danskerne i udlandet. Jeg har prioriteret at se så mange superligakampe som muligt, forklarer han.

Onsdag i næste uge udtager han sin første landsholdstrup til de to kampe mod Island og Skotland.

TV: Se Åge Hareide i en quiz om dansk fodbold

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+