Her er emnerne som Olsens afløser

DBU er gået i gang med at udpege kandidaterne til den fremtidige landstræner – en ny er på plads i løbet af efteråret

Michael Laudrup er én af emnerne som ny landstræner. Men man kan tvivle på, om fodboldlegenden har lyst til at arbejde sammen med den nye DBU-ledelse. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Laudrup er én af emnerne som ny landstræner. Men man kan tvivle på, om fodboldlegenden har lyst til at arbejde sammen med den nye DBU-ledelse. (Foto: Lars Poulsen)

Hvem skal afløse Europas længstsiddende landstræner, Morten Olsen?

DBU er i gang med processen: Find en ny landstræner. En opgave unionen arbejder på for første gang i 16 år.

Siden Morten Olsen tilbage i marts meddelte, han stopper, når aftalen udløber næste sommer, har DBU reelt været på jagt.

Men nu strammer det til. En afløser skal være på plads i løbet af et par måneder. Det er nu ansættelsesudvalget – Peter Rudbæk, Kim Hallberg, Flemming Berg og direktør Claus-Bretton Meyer – vælger kandidater til og fra. Hen over sommeren er listen blevet skåret til.

- Vi er i en fase, hvor ansættelsesudvalget lige nu skal i gang med at tale med mulige kandidater, siger DBU's kommunikationschef Jakob Høyer til Ekstra Bladet.

Se også: Laudrup i spil til stort landstrænerjob

For få danske kandidater

Michael Laudrup, Kasper Hjulmand, Morten Wieghorst og muligvis Kent Nielsen er de varmeste bud på en landstræner med dansk pas.

På forhånd er en del emmer allerede sorteret fra, fordi en ny landstræner skal dokumentere følgende: International erfaring, forståelse for Den Røde Tråd, resultater på topplan og en klar spillestil.

- Det er ikke afgjort, om det skal være en dansker eller en udlænding. Men en dansker har den fordel, at han har et større kendskab til, hvordan dansk fodbold er bygget op, forklarer Jakob Høyer.

Morten Bruun, fodboldekspert på 6’eren, mener, at det nødvendigvis ikke skal være en dansker som Morten Olsens afløser.

- Hvis du er Spanien eller Tyskland forstår jeg godt, at de vil have en landsmand. Men vi er en lille nation, hvor vi ikke har mange toptrænere. Det vil være dumt at begrænse os ved på forhånd at kræve en landstræner med dansk pas, så er feltet begrænset til mindre end en håndfuld kandidater, siger Morten Bruun og slår fast:

- Vi har jo haft gode erfaringer med Bosse Johansson og Sepp Piontek. Men jeg køber også den økonomiske præmis. For DBU har naturligvis begrænsede økonomiske midler til rådighed. Derfor tror jeg også, at det til sidst ender med at blive en dansker til jobbet, påpeger han.

Se også: Laudrup mindes Guld-Harald: Han var sød og gæstfri  

Økonomien ikke afgjort
DBUs kommunikationschef Jakob Høyer slår fast, at unionen ikke har truffet en endelig beslutning om den økonomiske topramme for landstrænerjobbet skal fortsætte på samme niveau, som Morten Olsens løn. En årsløn i omegnen af fem mio. kr.

- Nu tager ansættelsesudvalget dialogen med de mulige kandidater. Derfra skal vi nok se på økonomien, fastslår Jakob Høyer, der erkender, at det er et par store sko som DBU er i færd med at fylde ud efter Morten Olsen.

Kasper Hjulmand er efter fyringen i Mainz i februar ledig. Han har dog endnu ikke afklaret de økonomiske forhold med den tyske klub. Men han er topfavoritten som ny landstræner.

- Kasper, har du fået en henvendelse fra DBU?

- Hvem jeg taler med, ønsker jeg ikke at udtale mig om, lyder det kortfattet fra Kasper Hjulmand.

46 kommentarer
Vis kommentarer