Her er FCK-profilens VM-trumf

Nicolai Boilesen håber, at hans evne til at spille flere pladser kan overbevise Åge Hareide om en VM-billet

Nicolai Boilesen fik landsholdscomeback mod Panama og håber nu på en VM-billet. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/All Over Press
Nicolai Boilesen fik landsholdscomeback mod Panama og håber nu på en VM-billet. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/All Over Press
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Da Nicolai Boilesen afløste Simon Kjær midtvejs i anden halvleg af 1-0 sejren over Panama, var det første gang i næsten tre år, at FCK-profilen optrådte rødt og hvidt.

I mellemtiden har skader og en meget uskøn exit fra Ajax truet med helt at kuldsejle karrieren, men i FCK har han trods den skuffende placering i Superligaen formået at overbevise landstræneren om, at han fortjener en chance.

Ikke mindst, fordi han både formår at spille venstreback og midterforsvarer.

En trumf, han håber kan sende ham med på flyveren til Rusland.

- Der er ingen tvivl om, at jeg først og fremmest er back. At jeg så kan spille i midterforsvaret, er bare en bonus. Det har jeg så gjort rimelig meget i denne sæson, men det er formentlig som venstre back, jeg skal udtages, siger han og fortsætter.

- Jeg vil hellere spille end ikke. Så hvis det ’kun’ bliver i midterforsvaret, er det sådan. Men vi har også stadig fem-seks træninger til at vise os frem, så det er ikke kun i disse kampe. Men selvfølgelig vil jeg også gerne vise mig frem på backen, siger Boilesen, som først og fremmest glæder sig over, at han overhovedet er inde i varmen igen.

- Det var dejligt at få noget spilletid. Det er derfor, vi er her – for at vise os frem i kamp og ikke kun til træning. De får så et rødt kort et halvt minut efter, at jeg er kommet ind, og det gjorde det en smule lettere. Men det var dejligt at få spilletid i den rød-hvide trøje igen.

Nu er det store mål naturligvis, at overbevise Hareide om, at det netop er ham, der skal med på en af truppens yderlige mandater.

-  Alle, der er med her, kæmper om det. Men der er stadig to en halv måned til det går løs, så vi skal hjem i klubberne og bevise det.

Se de danske karakterer: Angriber dumpede med et brag

12 kampe uden nederlag: Sisto strålede i historisk sejr

Trods historisk sejr: Her sejler det

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+