Her er Hareides nye startopstilling

Åge Hareide prøvede flere forskellige systemer under sin første træning

Hør mere i klippet her (Video: Ernst van Norde)

HERNING (Ekstra Bladet): Åge Hareide er ikke en mand, der holder fast i ét system. Han er en fleksibel træner, der er parat til at skifte system undervejs.

Det gav han et par prøver på tirsdag aften, da landsholdet for første gang trænede under den 62-årige nordmand i overværelse af 150 tilskuere på MCH Arena.

Under spillet til to mål forsøgte Åge Hareide sig i første halvleg med et 3-5-2 system, siden skiftede han til 4-4-2. I det første spil stillede han med følgende mandskab i A-kæden:

Kasper Schmeichel – Andreas Christensen, Simon Kjær, Daniel Agger – Daniel Wass, Thomas Delaney, Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Riza Durmisi – Lasse Vibe, Nicolai Jørgensen.

Henrik Dalsgaard var med til Åge Hareides første landsholdstræning her til aften, og det reddede muligvis hans familie (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 22. mar. 2016 - kl. 19:12 Dansk landsholdsspillers familie skulle til terror-lufthavn

Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson på træningsbanen i Herning (Foto: Lars Poulsen)
Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson på træningsbanen i Herning (Foto: Lars Poulsen)

Se også: Lasse Schöne til uventet eksamen

Siden ændrede han systemet undervejs til noget der lignede 4-4-2 med en diamant på midtbanen.

De eneste ændringer var, at Andreas Christensen blev skubbet frem på den defensive midtbane, mens Pierre Emile Højbjerg rykkede ud til højre og Thomas Delaney til venstre. Christian Eriksen blev derved skubbet frem i en position lige bag angriberne.

Derved kunne det tyde på, at den nye landstræner er parat til at give Andreas Christensen spilletid fra start for første gang.

- Jeg har glædet mig til at komme i gang. Det er planen, at mange spillere får chancen for at vise sig frem i de to kampe, siger Åge Hareide.

Se også: Hvem skal på landsholdet? Her er Danmarks 100 bedste spillere

Pierre-Emile Højbjerg ligner en starter mod Island (Foto: Lars Poulsen)
Pierre-Emile Højbjerg ligner en starter mod Island (Foto: Lars Poulsen)

Se også: Kender lufthavnen: FCK-stjerne påvirket af terror

Se også: Brøndbys plan: Vil have 127 millioner kroner

Husker du, da Åge Hareide sagde farvel i Brøndby:

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere