Her er Kjærs store drøm på landsholdet

- Jeg påvirker kun tingene qua den måde, jeg spiller fodbold på, siger Simon Kjær om en mulig fremtid som landsholdsanfører

Simon Kjær er nu nummer tre i anførerhierarkiet. Daniel Agger er anfører, mens William Kvist (i baggrunden) stadig er viceanfører, men spørgsmålet er, hvor meget han spiller i fremtiden. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær er nu nummer tre i anførerhierarkiet. Daniel Agger er anfører, mens William Kvist (i baggrunden) stadig er viceanfører, men spørgsmålet er, hvor meget han spiller i fremtiden. (Foto: Lars Poulsen)

Simon Kjær rykker frem i hierarki-bussen på landsholdet.

Fenerbahce-profilen er steget i graderne og er nu nummer tre i anførerrækkefølgen.

- Når Daniel Agger eller William Kvist ikke er på banen, er Simon Kjær anfører. Han er en erfaren spiller og det er vigtigt med de typer på et landshold, siger landstræner Åge Hareide.

Torsdag aften på MCH Arena, da Daniel Agger blev skiftet ud efter en times spil, fik 26-årige Simon Kjær bindet, fordi William Kvist stadig sad på bænken.

- Det er ingen hemmelighed, at det er en stor drøm for mig at blive anfører på landsholdet. Det er noget, der betyder meget for mig, erkender Simon Kjær overfor Ekstra Bladet.

Se også: Åge roser drengene: AC kan blive ny Beckenbauer

Simon Kjær jubler over Nicolai Jørgensen-mål mod Island (Foto: Jens Dresling)
Simon Kjær jubler over Nicolai Jørgensen-mål mod Island (Foto: Jens Dresling)

Se også: Avis: Sådan ville IS angribe Simon Kjær-kamp  

Var anfører mod Tyrkiet
Men han understreger samtidig, han ikke kommer til at påvirke processen overfor landstræneren.

- Jeg stiller mig naturligvis til rådighed, men jeg påvirker kun tingene qua den måde, jeg spiller fodbold på. Det er en beslutning som kun én person – landstræneren – træffer, siger Simon Kjær, der under alle omstændigheder kommer til at vente til Daniel Agger stopper sin landsholdskarriere. Han er  landsholdets anfører, så længe han spiller.

I øvrigt var det anden gang i landsholdskarrieren Simon Kjær fik anførerbindet. Første gang skete det i en testkamp for et par år siden i Tyrkiet, da Nicklas Bendtner blev skiftet ud i 1-1 opgøret.

- Hvis jeg en dag bliver anfører, er det i hvert fald aldrig noget jeg siger nej til. Jeg er kommet et sted i min karriere, hvor jeg har meget erfaring og gerne deler ud af den, forklarer han.

Nytænkning
Som en af landsholdets rutinerede mærker Simon Kjær en mærkbar ændring i landsholdstruppen ved denne samling.

- Man kan godt mærke, at alle folk har fået et boost, efter vi har fået ny træner. Alle vil gerne vise sig frem.

- Vi har fået flere nye ideer og lidt nytænkning. Det er meget positivt, fordi jeg hele tiden har følt mig sikker på vi har kvaliteterne i truppen. Vi har savnet at score målene, forklarer Simon Kjær, der finder forsøget med tre stoppere som særdeles vellykket.

- Måden vi skal spille på passer godt ud fra de spillertyper, der er til rådighed. Når du reelt har syv dygtige stoppere giver det god mening at spille med tre ad gangen. Specielt når du har en type som Andreas Christensen som kan træde frem på den defensive midtbane. Det kræver en del kommunikation, men det løser vi, fordi det er med til at skabe overtal for os på midten, forklarer han.

Se også: Simon Kjær: Specielt at fansene hylder mig så massivt

Se også: Ja, ja, Åge – det ser sgu godt ud!

Husker I, da Simon Kjær tog Serie A med storm:

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere