Annonce:
Annonce:

Her er landsholdstruppen: Åge overrasker og chokerer

Åge Hareide har udtaget den blot 19-årige Ajax-angriber Kasper Dolberg til VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan i næste uge - derimod er det noget chokerende blevet til en degradering af Pione Sisto

Her udtager Åge Hareide truppen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Pione Sisto og Andreas Christensen er ude af landsholdstruppen, der mandag blev udtaget forud for de to kommende landskampe.

Til gengæld var det ventet med stor spænding, om landstræner Åge Hareide ville udtage Ajax-kometen Kasper Dolberg. Det gjorde Hariede, der fortalte, at han har fulgt Voel-drengen tæt det seneste stykke tid.

Dermed kan den formstærke angriber få sin debut for A-landsholdet i enten VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan eller i venskabskampen få dage senere mod Tjekkiet.

- Han scorer mål regelmæssigt for et af de bedste hold i Holland, lød begrundelsen for udtagelsen af Dolberg, der indtil videre har nettet syv gange denne sæson for Ajax - et af de bedste kan du se nedenfor.

- Kasper Dolberg er en målscorer. En klassisk målscorer. Han er dygtig i den afgørende fase. Jeg så ham score mod Feyenoord med en rigtig god scoring, siger er Hareide.

Annonce:

- Han sparker godt til bolden og er meget dygtig til at sætte bolden i kassen.

TV: Det er på grund af mål som disse, at Kasper Dolberg er på A-landsholdet:

Ingen Sisto
Hvor det var en positiv overraskelse med Dolberg, så var det noget mere chokerende med Pione Sisto, der er blevet droppet og i stedet skal være med U21-landsholdet. Forsvarskrumtappen Christensen er ude med en skade.

- Kun Andreas Christensen er ikke til rådighed, sagde Åge Hariede, inden han udtog de 23 spillere.

Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen siger følgende om Hareides udtagelses af Dolberg:

- Fint med udtagelsen af Kasper Dolberg, der også kender alt til pres og forventninger. Han spiller i Ajax, hvor man forventer at vinde alle kampe, og den kultur kan ikke købes for penge. Selvfølgelig er han ung, men han har altså vist, hvor god han er med bolden, og hvor godt han sparker til den lille runde.

Annonce:

Til gengæld er han ikke imponeret over den manglende udtagelse af Pione Sisto.

-  Netop evnen til at smide en mand af i svinget er ikke udtalt på det danske hold, og alene af den grund burde den lille dribler være med.

Der er i alt seks angribere i truppen - udover Dolberg er også Martin Braithwaite ny i den offensive lejr - hvilket fik følgende ord med på vejen af vores norske landstræner:

- Det kommer til at blive offensivt.

Celta Vigo-spilleren Daniel Wass er også tilbage i landsholdstruppen efter et spøjst forløb før den seneste landsholdssamling.

Wass havde brug for en pause for at komme sig over fysiske skavanker, men midtbanespilleren gik alligevel på banen for sin spanske klub.

FC København har fem spillere i truppen, mens Ajax udover Dolberg også har Lasse Schöne repræsenteret.

Hvis landsholdet skal gøre sig forhåbning om kvalifikation til VM i 2018 i Rusland, skal Kasakhstan slås på næste fredag. Ugen efter venter Tjekkiet på udebane i en venskabskamp.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: