Herrelandsholdet: Mænd større kyllinger end kvinder

Det ser ud til, at herrelandsholdet har nok at se til med deres EM-kval kamp på lørdag mod Serbien - i hvert er det ikke meget tid, de har til at følge kvindernes VM-slutrunde i Canada

Mænd ligger gennesnitligt noget mere ned på en fodboldbane, end kvinder gør. Her er det Pierre-Emile Højbjerg, der tager sig en puster mod Montenegro. (Foto: Lars Poulsen)
Mænd ligger gennesnitligt noget mere ned på en fodboldbane, end kvinder gør. Her er det Pierre-Emile Højbjerg, der tager sig en puster mod Montenegro. (Foto: Lars Poulsen)

I øjeblikket spiller de største fodboldnationer i kvindefodbold VM-slutrunde. I den forbindelse skrev Ekstra Bladet i går om, hvorfor mænd skal se at få øjnene op for kvindefodbolden.

I dag har vi taget en snak med en håndfuld af Danmarks største fodboldstjerner om, hvor meget de følger kvinderne. Og selv om de fleste af spillerne er enige om, at det er nogle seje kvinder, der er i kamp, tyder det også på, at de har rigeligt at gøre med at koncentrere sig om med deres egne landskampe.

Brasiliens lynhurtige angriber Marta viste sig værd forleden, da hun tangerede Ronaldos VM-scoringsrekord på 15 mål. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Se lige her, gutter: Derfor skal I se VM i kvindefodbold

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Lars Jacobsen
- Mænd må være større kyllinger en kvinder, siger Lars Jacobsen, da vi fortæller ham, at der er lavet en undersøgelse, der viser at mænd ligger 30 sekunder længere på banen om ømmer sig, hvis de slår sig i en fodboldkamp.

- Men det er da bare fantastisk, at kvinderne rejser sig så hurtigt igen.

- Jeg har desværre kun set meget lidt kvinde-VM, men jeg så lige kort i fjernsynet, da Tyskland vandt stort over et afrikansk hold - var det Nigeria? (Beklager Lars, det var Elfenbenskysten, red.)

- Om jeg kan nævne navne på kvinder fra det danske landshold? Øh. Det burde jeg kunne. Øh. Men nok ikke så mange lige nu.

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Jakob Poulsen
- Kan jeg ringe til en ven? svarer Jakob Poulsen, da vi spørger ham, om han kan nævne et par navne på spillere på det kvindelige danske landshold.

- Jeg følger overhovedet ikke med, men jeg så da et mål i sportsnyhederne, hvor en af spillerne fra Frankrig scorer mod England. Det var et langskud og Frankrig vandt 1-0. Men ellers følger jeg overhovedet ikke med i det.

- Men af det, jeg har set, er kvinderne seje, og de spiller på et ganske fornuftigt niveau.

(Foto: Mikkel Tariq Khan)
(Foto: Mikkel Tariq Khan)

Christian Eriksen
- Det var helt vildt, så mange tilskuere, der var til åbningskampen i Canada. Det har jeg læst.

- Men jeg tror, jeg havde set noget mere, hvis Danmark havde været med. Men jeg kan da nævne et par spillere fra det danske kvindelandshold: Katrine Veje, Sanne Troelgaard og Lotte Troelsgaard.

Christian Eriksen har også en forklaring på, hvorfor mændene spenderer længere tid på jorden end kvinder.

- Jeg tror ikke, kvinder har samme måde at tease deres modstandere ved at blive liggende længere. Så jeg tror, at det nogle gange er lidt skuespil fra mændenes side.

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)

William Kvist
- Jeg har stor respekt for kvinders smertetærskel, efter min kone har født vores søn.

Sådan lyder William Kvists kommentar til mænds tendens til at kaste sig i græsset i længere tid end kvinderne.

- Men nu ser jeg egentlig ikke så meget fodbold, og det jeg ser, skal have relation til mig selv, og nu spiller jeg jo ikke mod kvinderne.

Til gengæld mener Willam Kvist, at han har lidt kendskab til det danske kvindelandshold.

- Jeg kan ikke lige huske navne på nogen af spillerne lige nu. Men jeg burde, for vi har været til Dansk Fodbold Awards, hvor kvinderne også har været der. Så jeg kan kende mange af dem på ansigterne, men jeg er ikke lige den, der husker navne så godt.

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Stephan Andersen

- Jeg følger slet ikke med i kvinde-VM. Altså, jeg prøver at begrænse, hvad jeg bruger min tid på, når jeg endelig har fri.

- Og så bruger jeg jo så meget tid på min egen fodbold.

Stephan Andersen er dog ikke enig i, at mændene er svagere end kvinderne, selv om mændene ligger længere tid i græsset og ømmer sig, når de falder i jorden i en fodboldkamp.

- Det kan kun være fordi, kvinderne ikke slår sig så hårdt. Det er helt utænkeligt, at mænd er nogle større kyllinger end kvinderne.

Selv om herrelandsholdet ikke har meget tid til at se kvindefodbold, så husk på, at kvinderne også kan lave flotte mål. Stephanie Roche fra Irland  scorede i sidste sæson verdens næstbedste mål - blandt både mænd og kvinder. Se målet her:

28 kommentarer
Vis kommentarer