Historien bag EM-hittet: Sådan blev ukendt nordirer kultfigur

Will Grigg's on fire: En Wigan-fan skrev en hyldest sang til en topscorer og skabte et fodboldhit, der bliver sunget under EM-slutrunden igen og igen og ...

Her ser vi frem mod tirsdagens opgør

PARIS (Ekstra Bladet): Han er med afstand EM-slutrundens mest populære spiller.

Hans navn bliver sunget i de franske byer for fuld volumen - og ikke kun af fans fra hans eget land.

Nej, han er populær blandt alle, og alle danser med, når hans sang for 317. gang bliver sunget på gader og stræder, i de overfyldte barer og i fanzonerne. 

Vi taler selvfølgelig om … Will Grigg! Will hvem siger du måske nu og er i givet fald lovligt undskyldt.

For medmindre du har en fetich for engelsk League One-fodbold – eller tilfældigvis så pokalkampen MK Dons-Manchester United for et par år siden – har du ikke en chance for at vide, hvem Will Grigg er.

Artiklen fortsætter under billedet

Will Grigg jubler efter at have scoret mod Manchester United. Foto: AP
Will Grigg jubler efter at have scoret mod Manchester United. Foto: AP

Kreerede sit eget fodboldhit
Mange i England vidste det heller ikke, før en 26-årig Wigan-tilhænger sad alene hjemme i stuen og optog en sang.

Sean Kennedy - AKA DJ Kenno - ville hylde Will Grigg efter en sæson, hvor han har braget bolde i kassen for Wigan. Så i en Wigan-trøje og med en farverig tamburin i hånden kreerede han i begyndelsen af maj sit eget fodboldhit.

Først sang han sin Will Grigg-version af Alicia Keys’ Girl on Fire fra 2012. Et godt forsøg, men ingen ørehænger.

Det er italienske Galas dansehit ’Freed from desire’ fra 1997 til gengæld. DJ Kenno skrev teksten en smule om og gav den titlen ’Will Grigg’s on fire’.

Så trykkede han på optag og uploade derefter sin optræden på YouTube.

'Will Grigg’s on fire, your defence is terrified, Will Grigg’s on fire, your defence is terrified. Nananaaahhh, nananahhhh'.

Helt ufatteligt
Klippet med DJ Kenno nærmer sig en million visninger, men sangen ’Will Grigg’s on fire’ er formentlig blevet sunget endnu flere gange de seneste uger.

Først var det kun Wigan-fans, der sang med på sangen om den brandvarme angriber og de andres rædselsslagne forsvar, men den spredte sig som en løbsk skovbrand til resten af England, hvor den er blevet sunget på stadioner og pubber.

Da Wigan rykkede op, sang spillerne den på banen, og på nettet florerer et klip fra byens centrum, hvor glade fans stopper trafikken, mens de synger om den brandvarme Wigan-topscorer.

- Det er helt ufatteligt. Ikke i min vildeste drømme har jeg nogensinde troet, at det ville ske, siger manden bag hittet, Sean Kennedy, der af Wigan-formand David Sharpe fik et gratis sæson til næsten sæson for at have opfundet ’menneskehedens bedste sang nogensinde’.

Artiklen fortsætter under billedet

Will Grigg er en populær herre iblandt de nordirske fans ved træningerne til EM. Foto: PA Photos
Will Grigg er en populær herre iblandt de nordirske fans ved træningerne til EM. Foto: PA Photos

Slog Lukas Graham
Den engelske electro house duo Blonde, der tidligere på året lavede Nothing Like This med Craig David, lavede i slutningen af maj et dance remix af sangen, og det fik bare Will Grigg-ilden til at brænde endnu kraftigere.

På et tidspunkt var sangen helt oppe på sjettepladsen over de mest downloadede numre på iTunes i Storbritannien og var mere populær end Lukas Grahams 7 Years.

25-årige Will Gritt er kult, og også en smule mere kendt, end hans fodboldspil ellers berettiger til. Da Nordirland havde slået Ukraine 2-0 ved EM, ringede nogle nordirske fans i Belfast 112.

De ville bare fortælle brandvæsenet, at Will Grigg’s on fire.

Slipper aldrig for den
Det har League One-topscoreren dog ikke været i Frankrig. I hvert ikke på fodboldbanen.

Han har fortsat ikke spillet så meget som et minut ved EM. Og alligevel fortsætter alle med at synge om ham – selv holdkammeraterne på det nordirske landshold!

- De går og synger den, så jeg slipper aldrig rigtig for den. Jeg kan ikke ligefrem sige, at de lokale i Frankrig har sunget den, men jeg har stadig hørt den hele ugen, sagde Will Grigg et par dage inden den nordirske EM-premiere mod Polen i Nice.

De engelske fans i Frankrig har forsøgt at lave deres tilpassede version med Jamie Vardy i stedet for Will Grigg, men det bliver vist aldrig helt et hit i samme klasse.

Will Grigg er fodboldens nye kulthelt, og hans sang er turneringens melodi.

Godt nok er den gledet ud af iTunes Top 100 over de mest downloadede sange i Storbritannien, men ved EM skal den nok blive sunget, så længe der er britiske fans i Frankrig.

Og hvis nu Will Grigg viser sig on fire mod Tyskland tirsdag aften, skal der nok komme gang i download-butikken igen…

Artiklen fortsætter under billedet

Den populære nordirer har endnu ikke været på banen under EM, men han har dog nemt ved at finde smilet frem. Foto: All Over Press
Den populære nordirer har endnu ikke været på banen under EM, men han har dog nemt ved at finde smilet frem. Foto: All Over Press

 

***

 

Hvem er egentlig denne Will Grigg?

 

Hvor er Will Grigg fra? Solihull i England, født 3. juli 1991.

Hvordan kan han så spille for Nordirland? Hans familie er nordirsk, og Will Grigg har aldrig trukket i en engelsk landsholdstrøje på noget niveau.

Hvor har han spillet sin klubfodbold? Altid i League One. Han har været i Walsall, Brentford, MK Dons (lån) og er nu i Wigan.

Hvad spiller han? Angriber. Han har scoret 82 mål i 238 kampe.

Har han så været on fire i denne sæson? Det må man sige. Han blev i sommer købt af Wigan for ca. 10 mio. kr. og har betalt tilbage med mål. 25 styk i League One og i alt 28 i 43 kampe.

Og næste sæson? Der får han endelig chancen i The Championship. For to år siden rykkede han op med Brentford, men blev straks sendt på lån i League One-klubben MK Dons. Han rykkede op med dem og blev så solgt til Wigan.

Hvad med landsholdet? Otte kamp og ét mål indtil videre. Han var slet ikke med i kvalifikationen og kom til EM på yderste mandat i stedet for Liam Boyce fra skotske Ross County. Grigg har været brandvarm i 2016, og det gjorde udslaget.

Hvad så med til EM? Grigg er fjerdevalg oppe foran efter Kyle Lafferty, Conor Washington og Josh Magennis. Han har ikke spillet endnu, men viste i den næstsidste forberedelseskamp, hvad han kan. Som indskifter scorede han i 3-0-sejren over Hviderusland.

Ellers noget? Will Grigg var on fire i august 2014, da MK Dons mødte Manchester United i Liga Cup’en. To gange scorede han i den sensationelle 4-0-sejr.

Efter volden: Her er de fuldstændig geniale fanvideoer fra EM

Bendtners boxershorts og Kroatiens krudt giver samme straf

Puma: Fabriksfejl er skyld i ødelagte Schweiz-trøjer

Stjerne om ødelagte trøjer: Bare de ikke laver kondomer

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.