Historisk hattrick: Derfor stråler Eriksen endelig på landsholdet

- Jeg har ikke scoret hattrick, siden jeg var 10-12 år, siger Christian Eriksen

Christian Eriksen spillede en af karrierens bedste landskampe og noterede sig for et hattrick mod Bulgarien. Hør mere her. Video: Lars Poulsen

OSAKA (Ekstra Bladet): Christian Eriksen er Danmarks vigtigste spiller – ubetinget.

Nu mangler han blot at bevise det, når det virkelig gælder. I kampe, hvor point er på spil. Og det sker allerede 4. september, når VM-kvalifikationen indledes mod Armenien i Parken.

Kun ét betydningsfuldt mål
For Christian Eriksen har oftest en hovedrolle, når Danmark spiller ligegyldige venskabskampe. Birollerne har han – hidtil – gemt til de store kampe.

Hans første hattrick på landsholdet scorede han på ti herlige minutter i 4-0 sejren over Bulgarien, men nu står han altså med otte scoringer af ni i venskabskampe.

Han har kun scoret ét mål – i 2011 mod Island – i en kvalifikationskamp.

- Jeg er meget glad for de tre mål, men det havde været noget helt andet følelsesmæssigt for mig, hvis det havde været en vigtig kamp. En kamp, hvor der stod noget på spil, forklarer Christian Eriksen.

Det er et særsyn at score tre gange for den 24-årige kreatør, der virker meget veltilpas i den rolle, han har fået i Åge Hareides nye projekt. Han er en central nøglespiller – omdrejningspunktet – i den danske offensiv, hvor han som arkitekten hurtigt skal vende spillet eller der skal spilles i små områder.

- Jeg har ikke scoret tre mål i samme kamp, siden jeg var 10-12 år. Det her var en rigtig god måde at slutte sæsonen af på. Det giver selvtillid frem mod de vigtige kampe senere på året.

- Det har været en værdifuld tur for os, hvor jeg vil huske, at vi har spillet halvanden god kamp. Anden halvleg mod Bosnien var ikke i orden, fordi vi smed det hele væk, bemærker han.

Imponeret af Fischer
Christian Eriksen glæder sig over Viktor Fischers flotte bedrifter på turen til Japan.

- Han har grebet chancen på den her tur. Han er en meget ærgerrig spiller. Med ham ved du, hvad du får. Hvis han får lidt selvtillid, så har han masser af energi og kører på hele tiden. Han løber mange meter og ville nok lige vise sig frem, før han skal spille i Premier League, siger Christian Eriksen.

Forude venter tre ugers ferie på langs for Christian Eriksen. På tærsklen til ren afslapning, gjorde han en slags status over sæsonen.

- Når man slutter med et hattrick, har det været en rigtig god sæson. Om det har været min bedste, ved jeg ikke. Jeg har jo ikke spillet så mange sæsoner endnu. Mit mål er hele tiden at tage et ekstra skridt op hvert år. Det er sket i denne sæson. Nu skal jeg udvikle mig mere til den nye sæson, siger han og

med et smil afslører ambitionsniveauet:

- I næste sæson skal jeg score hattrick i hver kamp!

Det danske hold får ros af Åge Hareide efter 4-0-sejren mod Bulgarien. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hareide: Fischer er unik

Christian Eriksen stjal showet med et hattrick på bare ti minutter. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Bulgarien ydmyget: Ustyrlige Eriksen i hattrick-show

Taber-mentaliteten er ved at snige sig ind på det danske landshold, og den udgør den helt store udfordring i den nærmeste tid, mener Allan Olsen. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Opsang til landsholdet - få nu ændret det taber-image!

18 kommentarer
Vis kommentarer