Historiske Hareide - men 2018 er ikke det bedste år

Åge Hareide kan se tilbage på et stort år og har 23 kampe uden nederlag, men det er stadig et stykke op til 1995-sæsonen, hvor landsholdet leverede 2,45 point i snit pr. kamp

Åge Hareide er aktuelt Danmarkshistoriens mest succesfulde landstræner, men på trods af et år med seks sejre og seks uafgjort, er 2018 ikke historiens bedste landskampår. Flere år har Danmark hentet et højere pointsnit. Foto: Lars Poulsen.
Åge Hareide er aktuelt Danmarkshistoriens mest succesfulde landstræner, men på trods af et år med seks sejre og seks uafgjort, er 2018 ikke historiens bedste landskampår. Flere år har Danmark hentet et højere pointsnit. Foto: Lars Poulsen.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Med seks sejre og seks uafgjorte kampe har 2018 været et stort landskampår. Men på trods af de flotte resultater kan året ikke måle sig med de bedste år i nyere tid.

Hvis man ser tilbage tiden fra EM-triumfen i 1992, har Danmark faktisk præsteret flere flotte år med et pointsnit på mere end to, hvilket er imponerende.

Hvis Danmark vinder over Irland, slutter året med syv sejre og seks uafgjorte og ingen nederlag samt et pointsnit på 2,07. Det er marginalt dårligere end 2017, hvor Danmark havnede på 2,11 point pr. kamp efter ni kampe.

Bliver det til gengæld ikke til sejr mod Irland slutter året under to point i snit pr. kamp.

- Jeg synes, 2018 har været et bedre landskampår end 2017, fordi vi har været til en slutrunde og samtidig ikke mødt mindre nationer som Armenien og Kasakhstan, som vi gjorde i 2017, mener Åge Hareide, der er meget stolt over den udvikling, landsholdet har gennemlevet i 2018.

De præstationer gav bonus med oprykning til A-gruppen, som betyder, at nationer som Belgien, Spanien, England, Frankrig og Portugal er potentielle modstandere i fremtidens Nations League for Danmark.

Hvis Danmark ikke taber mod Irland, vil Åge Hareide stadig bevare positionen som danmarkshistoriens bedste landstræner. Lige nu er han altså bedre end både Richard Møller Nielsen, Morten Olsen og Sepp Piontek. Hareide har lige nu et pointsnit på 1,93 for sine 31 landskampe i spidsen for Danmark.

De bedste landskampår:

1995: Otte sejre og tre uafgjorte – 2,45 i pointsnit.

2002: Ni sejre, to uafgjorte og to tab – 2,23.

1996: Syv sejre, én uafgjort og to tab – 2,20.

2011: Syv sejre, én uafgjort og to tab – 2,20.

2005: Syv sejre, én uafgjort og to tab – 2,20.

1999: Syv sejre, tre uafgjorte og ét tab – 2,18.

2017: Fem sejre og fire uafgjorte – 2,11.

Bale er målløs efter Schmeichel-mirakel

Zanka ser tilbage på Olsen: - Var gået lidt for meget Arsene Wenger i det

Klar snak fra Hareide: - Den bedste tid i min trænerkarriere

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind