Annonce:
Annonce:

Hjulmands plan med Eriksen gik i vasken

Kasper Hjulmand havde en snedig plan med Eriksen, som var blevet talt igennem i en hel måned inden slutrunden

Kronprinsen dukkede op i landsholdslejren i Helsingør. Video: Tv3 Sport
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold
Følg EM 2021

- Ingen kan erstatte Christian. Ingen. Det er ikke muligt.

Så klart lød det fra Kasper Hjulmand før kampen mod Belgien, hvor Christian Eriksens afløser ikke kommer til at løfte hele den tunge arv på egne skuldre. Det skal i stedet fordeles ud på flere, og det er holdindsatsen, der skal bære det hjem

- Christian er hjertet på vores hold. Rytmen i vores spil.

- Han har en helt utrolig evne til at opfatte tid og rum samt boldens fart og rytmen på en fodboldkamp, siger landstræneren.

Mod Belgien har Danmark haft det svært i de to Nations League-opgør, men det skulle der laves om på.

Taktikmøde i teltet. Foto: Lars Poulsen
Taktikmøde i teltet. Foto: Lars Poulsen
 

Hjulmand havde nemlig et trick i ærmet med netop Eriksen, men det må blive der desværre. Han lød ellers begejstret for planen, der nu er røget i vasken.

- Jeg havde tiltænkt Christian en rolle, som var anderledes end det vi har set før. Jeg har snakket med Christian om det i en måned.

- Så det er noget andet, men vi bliver godt forberedt, og vi skal nok gøre noget rigtig godt. Vi er klar til at gå i krig og banke igennem.

Det er en, der primært en grund til.

- Det betyder alt, at Christian har det godt, for at vi kan komme videre, siger Hjulmand.

Mathias Jensen fik den svære opgave at erstatte Eriksen i nederlaget til Finland, men landstræneren ville ikke løfte sløret for, om han skal have genvalg. Dermed holder han på kortene op til en vigitig kamp, og så er der da noget, der er, som det plejer.

Ingen 'Kong Christian', men kronprinsen kiggede forbi lejren. Foto: Lars Poulsen
Ingen 'Kong Christian', men kronprinsen kiggede forbi lejren. Foto: Lars Poulsen
 

Prinsen på banen

Spillerne var før træning samlet i et stort telt, hvor Hjulmand holdt oplæg. Ikke bare for landsholdstruppen, men også for Kronprinsen Frederik. Den royale gæst tog sig god tid og brugte længe på at tale med landstrænerteamet.

Han trykkede hånd med Hjulmand og Wieghorst, lige inden de gik hver til sit, men den nu tidligere IOC-figur og store sportsfan blev hængende for at veksle ord med blandt andre DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller.

 

På banen var det tydeligt at se, at spillerne nød at være tilbage i et element, der er dem nært og genkendeligt. Smilene var tilbage over hele linjen, og havde man ikke vidst, hvad de havde været igennem, så lignede det til forveksling en ganske normal opvarmning med jonglering, drillerier og godt humør i den korte periode, hvor pressen måtte overvære træningspasset.

Nu vil de prøve at finde de kendte rutiner, men især turen i Parken kan blive speciel. Her kan de grimme oplevelser fra lørdag hjemsøge dem, men de ville i hvert fald prøve at forberede sig på det, fortalte landstræneren inden træningen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: