Højbjerg efter medieslagtning: Pas nu på vores unge kuld

Pierre Emile Højbjerg beder om forståelse for, at landsholdet består af en række unge talenter – som ham selv

- Jeg kunne godt tænke mig, at folk var klar over, at vi ikke topper nu. Foto: Lars Poulsen
- Jeg kunne godt tænke mig, at folk var klar over, at vi ikke topper nu. Foto: Lars Poulsen

OSAKA (Ekstra Bladet): Området Osaka hører til blandt verdens såkaldte megabyer med abnorme 18 mio. indbyggere – og så kan man jo hurtigt føle sig lille, men det har nu aldrig ligget til Pierre Emile Højbjerg.

Han anerkender fuldstændig, at indsatsen mod Bosnien kunne have været langt bedre, men opfordrer også til at omverdenen har lidt forståelse for, at Åge Hareides landshold består af mange unge spillere.

- Hvis man kigger på spillere som Andreas Christensen, Pierre Emile Højbjerg, Viktor Fischer, Riza Durmisi, Jannik Vestergaard, så har vi seks spillere, der har været på vej op, seks spillere der alle har været i startopstillingen det seneste år. 

- Så det handler om at udløse det potentiale, der er i truppen, siger Pierre Emile Højbjerg ved landsholdets ankomst til Osaka.

Ekstra Bladets hold er nået til Osaka, og her bliver det danske landshold fulgt ivrigt af japanerne (Video: Lars Poulsen)

Han banker lidt i bordet for at understrege sin pointe og fortsætter så argumentationen med en bekymring om, hvorvidt omverdenen forstår lige den pointe.

- Ved folk godt, at vi er et hold, der ikke peaker nu – hvor gerne vi end vil have det. Jeg siger ikke, at vi ikke skal eller kan vinde fodboldkampe, for kan vi ikke det, så må vi gå hjem. Så behøver vi ikke komme mere.

Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson overvejer ny midtbane mod Bulgarien (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Bekymret Hareide: Hvor er mine ledere?

- Jeg mener bare, at jeg er 20 år gammel, Andreas Christensen er 20 år gammel, Viktor Fischer er 21 år, Riza Durmisi er 21 år gammel, Jannik Vestergaard lidt ældre, men kig på dem, og vi har en forrygende stamme, siger Pierre Emile Højbjerg.

- Vi har Christian Eriksen og Simon Kjær, vi kan se op til, forhåbentlig fortsætter Daniel Agger, og forhåbentlig kommer Nicklas Bendtner tilbage i form, men lige nu er det ikke et færdigt hold.

- Personligt har jeg lært en masse – også af modgangen – men jeg kunne godt tænke mig, at folk var klar over, at vi ikke topper nu.

- Spørger du mig, så er jeg den første til at sige, at vi skal præstere her og nu, men vi skal først og fremmest præstere 4. september mod Armenien, siger Pierre Emile om den første VM-kvalifikationskamp.

Vi kan blive til noget
Pierre Emile Højbjerg opfordrer da også til, at man holder igen med kritikken af et ungt hold – selv om han udmærket ved, at elitesport handler om at levere. Uanset alder.

- Jeg har en god fornemmelse med det her hold – også selv om jeg ikke lige rammer topniveau mod Bosnien, og at omgivelserne presser. Det er jo jeres job, men du må også forstå, at vi har et kuld, der kan blive til noget.

- Det handler om at passe på det kuld og vi skal have lov til at være os selv. Jeg skal have lov til at være Pierre Emile Højbjerg, hvis jeg skal være den bedste udgave af mig selv. 

- Vi ved så også, at der er regler og positioner på holdet, vi skal overholde, men vi skal også have lov til at være os selv for at kunne udfolde os. Tillid er det vigtigste.

Danmark tabte efter straffesparkskonkurrence (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Danmark floppede mod Bosnien: Højbjerg var helt væk

- Jeg har ikke brug for roser eller klask oven i nøden, men tillid til, at jeg kan udføre mit job, siger Pierre Emile Højbjerg.

Eriksen fik hele pressekorpset til at grine på pressemødet sidst - se interview med ham her:

 

23 kommentarer
Vis kommentarer