Højbjerg: Jeg er en hvalp, der skal holdes i snor

- Og det er William Kvist rigtig dygtig til - han gør mig god på landsholdet, mener Pierre Emile Højbjerg

Christian Eriksen spillede en af karrierens bedste landskampe og noterede sig for et hattrick mod Bulgarien. Hør mere her

OSAKA (Ekstra Bladet): Pierre Emile Højbjerg er slet ikke i tvivl om, hvorfor han igen spillede en god landskamp. Selvfølgelig har han selv en andel i det, men han mener faktisk, at en af holdkammeraterne er årsagen til hans fine præstation mod Bulgarien.

- William Kvist gør mig bedre. William laver ikke de største kreative ting, men han binder landsholdet sammen. Han er med til at give mig og andre frihed til at tænke fremad banen, siger Pierre Emile Højbjerg og tilføjer med et skævt smil:

- Kort fortalt kan man sige, at i de 17 landskampe, jeg har spillet, har jeg været super i de 14, hvor William Kvist har været med.

- Jeg er stadig en hvalp, der skal holdes i snor. Og det gør William rigtig godt. Jeg kan utrolig godt lide den måde, han tænker og analyserer fodbold på. Han er årsagen til, at jeg er faldet så hurtigt til på landsholdet, forklarer Pierre Emile Højbjerg.

Han fik voldsom kritik efter præstationen mod Bosnien, hvor han ikke virkede veloplagt. Tilmed fik han indirekte kritik fra landstræner Åge Hareide, da han for et par dage siden talte om flere spillere fuskede med deres positioner på banen.

- Det er altid det sidste indtryk, der ikke. Vi glemmer ikke, hvad der skete mod Bosnien, men det er dejligt at se, at vi taktisk var, hvor vi skulle være. Vores presspill fungerede også rigtig fint. Og så kan jeg godt lide den måde, vi bakkede hinanden op på, påpeger han.

Nu venter en uvis fremtid. Han skal med sikkerhed væk fra Bayern München, hvor han har kontrakt til 2018. Men hvornår det sker er usikkert.

Men de kommende uger, er tankerne ikke på en ny klub. Her står tankerne på sol, sommer og total afslapning.

- Jeg rejser på ferie på torsdag. Hvis ikke jeg har fundet en ny klub, skal jeg jo møde i Bayern München i begyndelsen af juli, siger Pierre Emile Højbjerg.

Viktor Fischer er åbenbart parat til at tage stolpen med hjem. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Wow, det var sgu' da et gennembrud, Fischer!

Viktor Fischer spillede sin bedste landskamp (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Se de danske karakterer: Han spillede sin bedste landskamp

8 kommentarer
Vis kommentarer