Annonce:
Annonce:

Højbjerg savner kvalitet - fundamentet er skrøbeligt

- Når vi ikke kan få et resultat mod Polen, er det et udtryk for vi mangler kvalitet, erkender Pierre Emile Højbjerg dagen derpå 2-3 nederlaget til Polen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

WARSZAWA (Ekstra Bladet): Der var te i koppen og realitetssans i øjenhøjde hos Pierre Emile Højbjerg efter den første store styrkeprøve med Åge Hareides nye landshold og helt nye spillestil i 3-5-2 systemet.

Et landshold, der i sandhed er præget af børnesygdomme og ikke evnede at omstille sig overfor et klogt polsk mandskab, der havde læst, hvordan man får et resultat mod Danmark.

- Fundamentet er skrøbeligt, som Pierre Emile Højbjerg erkender dagen derpå efter få timers søvn på Hotel Hilton i hjertet af den polske hovedstad. Han nøjes med let restitution indendørs, mens reserverne var på træningsbanen før hjemrejsen til Danmark senere søndag.

Annonce:

- Polen stod mange bag bolden, men de ville have et resultat, og fik det. Polakkerne havde læst os. Vi skal måske være lidt hårdere ved hinanden og skrappe. Se på, hvad forskellen er på os og Tyskland eller Italien. De spiller resultatfodbold. Og det er altid resultatet, der tæller. De to nationer har aftalerne på plads og kræver meget af hinanden. De går ikke ned under pres, siger Pierre Emile Højbjerg.

Mangler kvalitet
Når Pierre Emile Højbjerg kommer til bundlinjen handler det udelukkende om manglende kvalitet.

- Det her handler ikke om alder eller erfaring i truppen. Jeg vil hellere kalde det et spørgsmål om kvalitet.

- Erfaring samler du via resultater. Resultaterne får du ved at være robust, solid og disciplineret.

- Det må vel være kvalitet som hold, vi mangler. Det handler om at kunne løfte sig og være en helhed. Holdet har kvalitet, men det kommer med erfaring og resultater. Slutrunder giver erfaring og er med til at får aftaler på plads på et hold, påpeger Southampton-spilleren.

Han kan godt forstå, at usikkerheden om holdets kvaliteter dukker frem oven på et nederlag i en pulje, hvor blot ti kampe skal afgøre Danmarks VM-skæbne.

- Der er kun ti kampe. Vi ved, at vi skal være der hver gang. Aftalerne på holdet skal på plads, fastslår han.

Annonce:

Fastholder systemet
Det kom fuldstændig bag på Åge Hareide, at Polen stod kompakt og satsede på omstillinger. Og på den måde overlod meget af spillet til danskerne. Men det viste sig at være den rigtige medicin, fordi danskerne ikke evnede at udnytte den massive boldbesiddelse.

59-41 var den i dansk favør, men på lystavlen stod der 3-2 til Polen.

På trods af nederlaget går landstræneren ikke i panik. Han overvejer enkelte udskiftninger for at få 11 friske spillere tirsdag mod Montenegro i Parken. Yussuf Poulsen presser sig gevaldigt på efter en fornem anden halvleg, mens Nicolai Jørgensen kan havne på bænken. Viktor Fischer virker ikke i farezonen, fordi han tilfører meget energi til holdet.

- Vi fastholder konceptet med tre forsvarsspillere. Der er ingen grund til at lave tingene om, fordi vi har tabt til Polen. Men vi må naturligvis udvikle vores spil og arbejde på at blive bedre til at forsvare os. Det gælder både, når vi står højt og lavt, understreger Åge Hareide.

Vågnede for sent: Lewandowski klædte Danmark af

Højbjergs nye liv: Det er sjovt at mose den anden ned

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: