Højbjerg skal væk: Her er Bayerns prisskilt

Kontakten mellem Pierre Emile Højbjerg og Bayern München er helt væk - og tyskerne har sat en pris på 55 mio. kroner for den danske landsholdsspiller

Pierre Emile Højbjerg tager det helt roligt, at Bayern München vil af med ham. Foto: Lars Poulsen
Pierre Emile Højbjerg tager det helt roligt, at Bayern München vil af med ham. Foto: Lars Poulsen

Sverigesfærgerne tudede i havgusen, der fyldte Øresund og det lille stadion i Helsingør, da landsholdet gik på græs.

Nogle efter en rædselssæson som Nicolai Boilesen og Nicklas Bendtner, nogle efter et sandt jubelår som Kasper Schmeichel – og så dem, der har haft en sæson på det jævne. Eller rettere, temmelig ujævnt, hvis talen falder på Pierre-Emile Højbjerg, der kom trillende i en velvoksen VW Touareg.

Udlejningen fra Bayern München til Schalke 04 har ikke ligefrem været den kæmpesucces, som den 20-årige midtbanedynamo med fast spilletid på landsholdet havde håbet på.

 I en usikker fodboldverden står én ting dog fast – og det kommer uden tøven fra Højbjerg:

– Jeg skal sælges fra Bayern. Der er sat en pris, så må man finde nogen, der vil betale den pris.

Højbjerg henviser til sin agent, Søren Lerby, når det opfølgende spørgsmål om salgsprisen lyder.

Nicklas Bendtner skal ikke regne med at få en plads i truppen, selvom Yussuf Poulsen har meldt afbud. (Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Bendtner håber på Japan – men han kan godt glemme det

Ekstra Bladet kan dog via tyske kilder afsløre, at prisskiltet på Pierre-Emile Højbjerg er syv mio. euro eller cirka 55 mio. kroner – og da navnet er godt i specielt Bundesligaen, kan han sagtens være et finde i Tyskland i næste sæson også.

Engelske klubber har dog også fået øjnene op for den dynamiske spiller.

– Hvad kunne du tænke dig?

– At spille … Lige nu koncentrerer jeg mig om landsholdet, jeg koncentrerer mig om at holde hovedet koldt – selv om det måske lige skal ned i fryseren en gang imellem.

– Så geografien er ligegyldig?

– Jeg skal ikke til Kina! Det kan jeg skrive under på, lyder det med et skævt smil fra Højbjerg, der ikke vil meget længere i den snak.

– Hvad siger Bayern, og har du kontakt med dem?

– Nej, Ingen kontakt. Det er slut. Et nyt kapitel begynder.

– Det betyder ikke, at vi ikke ses igen, men det betyder, at jeg skal finde noget andet, noget, der niveaumæssigt passer mig, siger Højbjerg, der dog ikke virker stresset over udsigten til et sommersalg:

– Jeg føler mig godt tilpas, er klar i hovedet og tror på mig selv. Så på den måde er jeg ikke bange for, hvad der skal ske.

– Så hvad er det så for en sæson, du kigger tilbage på?

– Det har været et lærerigt år. Synes, det har været et år på godt og ondt – et meget emotionelt år. Jeg har været ude af truppen, jeg har spillet fra start, så det har været meget op og ned på det personlige plan.

– Prøvede du ikke også det i Bayern?

– Jo, jo, men der vidste jeg jo godt, at jeg ikke skulle spille hver gang fra start. Jeg regnede måske med at være en del af holdet hver gang, men jeg kan da godt blive lidt overrasket over, at jeg ikke skulle spille, da jeg kom til Schalke.

– Jeg blev sat på tribunen to-tre kampe i streg i starten, og de sidste to en halv måned har jeg spillet ni kampe i streg. Kigger man tilbage på hele året, så har jeg alligevel spillet nogle kampe.

 

– Har du fået en forklaring?

– Næh, men det behøver jeg heller ikke. Jeg har lært nogle ting, jeg har taget nogle skridt, og vigtigst af alt er jeg en bedre fodboldspiller i dag, end jeg var for et år siden.

– Med den alder, jeg har (20 år, red.), er det vigtigt at spille, og når man spiller, så fortsætter man bare, hvor man slap. Det er altid positivt.

– Yussuf Poulsen er kommet med til OL. Kunne det være en mulighed for dig?

– Jeg vil gerne med A-landsholdet. Selvfølgelig vil jeg gerne til Brasilien, hvis den mulighed opstår, men det er ikke altid det, man ønsker, der går i opfyldelse, og lige nu er A-landsholdet og turen til Japan det vigtigste.

Et Agger-exit vil gavne både Brøndby og spillerenFoto: Philip Davali Allan Olsen Agger-exit er perfekt for begge parter!

Daniel Agger kan mandag aften måske spille sin næstsidste kamp for Brøndby. Interessen fra Fenerbahce er brandvarm. (Foto: Christer Holte) Brøndby Så tæt er Agger på Fenerbahce

Ekstra Bladet taler Bendtner og landsholdstræning:

Schmeichel og Leicester har været i Thailand og præsentere pokalen for klubbens mange asiatiske fans. Nu ser han frem til landsholdsturen til Japan. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Sandstrand eller landshold? Schmeichel ikke i tvivl

28 kommentarer
Vis kommentarer