Annonce:
Annonce:

Højbjergs nye liv: Det er sjovt at mose den anden ned

- Lørdag skal vi vise, hvor langt vi er kommet med Hareides projekt, erkender Pierre Emile Højbjerg

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

- Jeg bliver sgu’ også lidt imponeret over den liga, siger Pierre Emile Højbjerg, der ser Polen-kampen som et svar på, hvor langt Hareides landshold er nået.

Man kan sagtens glemme det engang i mellem. Altså, at Pierre Emile Højbjerg kun er 21 år gammel.

14 landskampe og CV’et tæller allerede klubber som Bayern München, Augsburg og Schalke 04 og både tyske mesterskaber og et Champions League-trofæ er allerede sat i banken. Reserve, javist – stadig imponerende og det samme har indtoget i Premier League.

10 kampe for Southampton, de fem som starter – og så er det ikke svært at være begejstret over sit nye fodboldliv.

Hvilket Pierre Emile Højbjerg da heller ikke lægger skjul på, da Ekstra Bladet møder ham ved et af de lave cafe-borde på Hotel Marienlyst i Helsingør.

Annonce:

Fuldt skrald
- Jamen, det er fedt. Jeg lærer en del og er i et godt miljø. Omringet af nogle gode, kompetente og seriøse mennesker – og det gør det jo lettere for en unge knægt som mig at lære en masse.

- Hvad har overrasket dig mest ved at komme til Premier League?

- Intensiteten, tror jeg. Der er mange kampe, det er fuldt skrald – og så skal man være dygtig mand-mod-mand. Man skal helst lukke sin direkte modstander ned. Det sætter man en stor ære i, altså at man vinder sin direkte duel.

- Det kan også være sjovt, hvis man kan mose den anden ned. Hahaha… men der er mange dygtige individualister i Premier League, og pengene er der selvfølgelig også, det er derfor, de kommer. Det gør, at man skal være superskarp, siger Pierre Emile, der snildt kan udpege forskellen til den Bundesliga, hvor han nærmest er opdraget.

Annonce:

- Bundesligaen er mere taktisk og kompakt. Man arbejder mere som en helhed, hvor man i England skal være dygtig i den direkte duel, skarp i omstillingsspillet og så skal man kunne løbe mange meter, lyder det med et skævt smil fra Pierre Emile Højbjerg, der ellers ikke ser de store omvæltninger udenfor banen, da kufferten blev pakket ned i Tyskland og ud på engelske sydkyst.

10.5837236bh.jpg
Omgivet af gode drenge
- Fodboldsprog er det samme over hele verden og det er nogle gode drenge jeg er omgivet af. Vi har Jose Fonte, Cedric Soares, begge EM-vindere, Shane Long, Dusan Tadic, Oriol Romeu, Steven Davis. En masse dygtige spillere, jeg både kan lære noget af og læne mig op ad.

- Samtidig er det nogle gode drenge, man kan gå ud få et stykke mad med.

- Fish and chips?

- Haha, naarhh, det er nok mere pasta med tomatsovs. Kylling og ris. Det er også kommet til England…

- Selvom du kommer fra Bundesligaen kan du så være imponeret over lige pludselig at være havnet i Premier League?

- Ja, hundrede procent. Jeg var i weekenden på King Power Stadium. Der, hvor et af de mest legendariske øjeblikke i engelsk fodbold fandt sted da de blev mestre sidste sæson. Så for mig var det fedt – og at spille overfor en mand som Danny Drinkwater, jamen jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne.

Annonce:

- Så var det også sjovt at spille over for Kasper Schmeichel, selvom jeg desværre ikke scorede på ham, siger Pierre Emile om mødet med landsholdsmålmanden, der endte 0-0.

Som 21-årig har Pierre Emile Højbjerg ikke taget eksamen som færdigudviklet midtbanespiller, og det ved han da også udmærket.

- Men jeg synes, jeg kan tage nogle gode skridt hver dag, hvor jeg bliver bedre.  Venstrebenet, hovedspillet, den taktiske disciplin, små ting der gør, at man til sidst kan blive en komplet spiller, fortæller han om de fokuspunkter, der i øjeblikket får lid ekstra tid på træningsbane.

10.6063319x.jpg
Ved hvad der kræves
- Min forventning til Premier League og Southampton var, at jeg skulle falde hurtigst muligt til i den engelske måde at spille på, træne på og være på. Når du først er dér, så kan man spille sit eget spil og være den man er – og jeg synes jeg har spillet meget og har fået masser af tillid.

Annonce:

- Selvfølgelig er det svært at drage de vilde konklusioner efter tre måneder, men jeg er blevet mere klar over, HVAD det vil sige og HVAD det kræver at være en topsspiller.

- Det er ikke nok kun at være god med bolden, men også når modstanderen har den, så være disciplineret og være bevist om, at det er systemet, der vinder kampen og ikke hver enkelt spiller, siger Pierre Emile, der håber at bringe nogle af de ting, der er blevet finpudset i Southampton med ind på landsholdet.

Skal vise, hvor langt vi er kommet
- Er kampen mod Polen første gang, I for alvor skal måles?

- Vi bliver målt hver uge, men ja, det er nu, vi skal vise, hvor langt vi er kommet. Vi skal kunne stå imod her mod Polen og vi skal have noget ud af kampen. 

- Men ja, spørgsmålet vil blive besvaret nu mod et Polen-hold, de spillede et flot EM og tabte på straffespark til de senere vinder.

Annonce:

- Nu kommer vi op mod nogle verdensklassespillere. Men igen, det handler om at præstere godt det næste halvandet år og ikke kun på lørdag. Hvis vi gør det godt mod Polen, men er dårlige i de næste 10 kampe, så er vi jo ikke kommet nogle vegne, understreger Pierre Emile Højbjerg.

Han har bidt sig fast som en af Hareides udvalgte og ligner en sikker starter lørdag i Warszawa.

Det har han blandt andet i kraft af sin enorme energi og power på banen. Men det er også helt afgørende, at der er en rutineret spiller som William Kvist til at holde ham lidt i ’ørene’.

Højbjerg har op til flere gange bemærket, at Kvist er en god læremester at have ved sin side. Men også landstræneren er opmærksom på kombinationen af en rolig og erfaren samt en energisk ung kriger i foreningen

- William har stor erfaring, han kommunikerer meget og er dygtig til at holde styr på Pierre Emile på banen, som Åge Hareide formulerer det.

TV: Pierre Emile Højbjerg har fået en fin start i Southampton. Her fra sejren over West Ham for nylig:

'Hareide er mere dansk end Olsen'

Venner i hverdagen - her slås de om pladsen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: