Hold da op! Kæmpe VM-bonus venter Eriksen & Co.

For otte af de danske spillere udløser VM-billetten 450.000 kr. alene i slutrundebonus – alle spillere får 37.500 kr. for hver kamp, de har været udtaget til - DBU skal derudover betale 8,6 mio. kr. til spillerne

DUBLIN (Ekstra Bladet): Der står meget på spil for Simon Kjær, Christian Eriksen og holdkammeraterne på Aviva Stadium tirsdag aften mod Irland.

Hvis Danmark samlet trækker sig sejrrigt ud af opgørene mod Martin O’Neills tropper, udløser det ikke blot en sommertur til VM i Rusland. Det betyder også en kæmpe bonus som belønning til de danske spillere, der har sikret billetten i Rusland.

37.500 kr. pr. kamp i bonus
En bonus, der svarer til tre måneders løn for Frederik Rønnow, men mindre end én ugeløn for Christian Eriksen. 

Hvis Christian Eriksen & Co. sikrer VM-billetten udløser det en VM-bonus til hver spiller på 37.500 kr. for hver kamp, de har været udtaget til i kvalifikationen og de to playoff-kampe mod Irland.

Otte spillere – Christian Eriksen, Simon Kjær, Jannik Vestergaard, William Kvist, Mathias Zanka Jørgensen, Thomas Delaney, Lasse Schöne og Frederik Rønnow – har været med i truppen til samtlige 12 kampe. De 10 kval-kampe plus de to playoff-kampe mod Irland.

De udløser således en VM-bonus på 450.000 kr. til hver af de otte spillere. Ifølge den aftale parterne indgik udløser en VM-billet til Rusland nemlig 37.500 kr. i bonus pr. kamp, spillerne har været i landsholdstruppen.

Kan tjene besparelsen hjem igen
Da Spillerforeningen og DBU i marts 2015 under stort tidspres forhandlede landsholdsaftalen på plads, skulle DBU spare tre millioner kroner om året i honoraraftalen med spillerne. Det betød, at spillerne fik en lavere tilskuer-bonus til hjemmekampene, men fik samtidig en gulerod: Hvis de kvalificerer Danmark til en slutrunde, tjener de besparelsen hjem igen.

Årsag: En slutrunde udløser nemlig gigantiske millionbeløb til DBU.

Derfor vil en VM-billet til Rusland sende yderligere 8,6 mio. kr. i retning mod landsholdstruppen. Det er nemlig det beløb DBU sparede i første omgang på landsholdsaftalen, hvor spillernes andel i tilskuer-indtægterne blev reduceret. Men i kraft af VM-bonussen fra FIFA, får spillerne altså pengene igen.

Glæde på banen mandag: Fotos: Lars Poulsen

 

Udover slutrundebonussen får landsholdsspillerne i den nuværende aftale med DBU 1,05 kr. hver pr. tilskuer til hjemmekampene og en bonus på 19.500 kr. for en sejr. Hverken uafgjort eller nederlag i Parken udløser bonus.

I udekampene får spillerne 9.000 kr. i startpenge, uafgjort udløser 10.000 kr., mens en sejr får kasseapparatet til at ringe med 32.500 kr.

Hvis Danmark sikrer sig en plads blandt verdens 32 bedste nationer udløser det formentlig i omegnen af 70 millioner kroner i indtægter til DBU. Et beløb, der dog først bliver endeligt bekræftet i forbindelse med VM-lodtrækningen 1. december i Moskva.

DBU og spillerne har allerede aftalt, hvordan pengene fra VM skal fordeles. DBU skal betale alle omkostninger i Rusland til transport, ophold og fortæring samt udgiften til kvalifikationsbonus til både spillere og trænerne. Derefter fordeler parterne pengene ligeligt. Dog skal DBU altså betale 8,6 millioner kroner til spillerpuljen.

Se også: Landsholdet ramt af lufthavn-chikane: Så tog DBU-direktøren fat

Christian Eriksen bliver historiens yngste spiller til først at nå 75 landskampe for Danmark. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 12. nov. 2017 - kl. 14:11 Yngste nogensinde: Eriksen skriver fodboldhistorie

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen