Holland slår danske fodboldkvinder på selvmål i overtiden

Danmark førte længe mod Holland, men det endte med et 2-3-nederlag. Simone Boye scorede selvmål i overtiden

Nøjagtigt som i EM-finalen måtte de danske fodboldkvinder i Algarve Cup se sig besejret af Holland. Foto: Tariq Mikkel Khan
Nøjagtigt som i EM-finalen måtte de danske fodboldkvinder i Algarve Cup se sig besejret af Holland. Foto: Tariq Mikkel Khan

Det danske kvindelandshold indkasserede fredag et bittert nederlag til Holland i Algarve Cup.

Danmark tabte 2-3 efter et selvmål af Simone Boye fire minutter inde i overtiden.

Et hollandsk hjørnespark blev slået ind i feltet, hvor forsvarsspilleren uheldigt ramte bolden med siden af hovedet, så den sprang bagud og ind i det danske mål.

Kampen mellem sidste års to EM-finalister fik ellers en fremragende start set med danske øjne, da Pernille Harder efter små 20 minutter bragede bolden i mål til 1-0 med et fladt, hårdt skud fra kanten af feltet.

Selv om de hollandske europamestre fik udlignet til 1-1 efter en halv time, så svarede Danmark hurtigt igen med et mål til 2-1 fra Frederikke Thøgersen.

Uret tikkede til Danmarks fordel, og det så længe ud til, at Danmark skulle tage holdets første sejr i Algarve Cup efter 0-0 mod Island i det første opgør.

Men 12 minutter før tid udlignede Hollands store stjerne Lieke Martens til 2-2.

Kort efter blev Danmark ramt af en udvisning til Karoline Smidt Nielsen, inden det for alvor gik galt med det hollandske sejrsmål i overtiden.

Danmark møder mandag Japan i den sidste gruppekamp i Algarve Cup.

Efter skandalekamp: Nu bliver video-dommeres skæbne afgjort

Danmark træder ind i Algarve Cup med nullert mod Island