Annonce:
Annonce:

Hollandske legender: Der er ikke råd til flere fejl

Pierre van Hooijdonk og Ronald de Boer fortæller i Tipsbladet om Hollands landsholdsnedtur

Siden nederlaget i VM-semifinalen i 2014, er det gået gevaldigt ned ad bakke for Wesley Sneijder og Holland, der ikke kunne formå at kvalificerer sig til EM i Frankrig i sommer. Foto: AP
Siden nederlaget i VM-semifinalen i 2014, er det gået gevaldigt ned ad bakke for Wesley Sneijder og Holland, der ikke kunne formå at kvalificerer sig til EM i Frankrig i sommer. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Mange fodboldfans vil formentlig pege på Holland, når de skal nævne en nation, som de savnede ved sommerens EM i Frankrig. Hollænderne var ellers havnet i en overkommelig kvalifikationspulje til slutrunden, men det endte med en skuffende fjerdeplads efter Island, Tjekkiet og Tyrkiet.

Når det kommer til verdensmesterskaberne har hollænderne særdeles fine præstationer at huske tilbage på, da det blev til sølv i 2010 og bronze i 2014. I denne omgang er hollænderne i gruppe med Frankrig, Sverige, Hviderusland, Bulgarien og Luxembourg. Hollænderne kom fra start med 1-1 i Sverige, og spørger man den tidligere landsholdsangriber Pierre van Hoojidonk, så var det et udmærket resultat.

Annonce:

- Mod Sverige spillede vi godt for første gang i lang tid, men vi glemte at score mere end et mål. Vi kunne dog leve med resultatet. Vi er ikke det land, som vi var engang, så vi kan ikke være for arrogante og sige, at vi skal slå Sverige med lethed. I det mindste tabte vi ikke, og det var en stor bonus, siger Van Hoojidonk til Tipsbladet.

Denne kamp byder på to hjemmekampe mod Hviderusland fredag, mens EM-sølvvinderne og puljefavoritterne fra Frankrig venter mandag. Særligt Frankrig har noget, som Pierre van Hoojidonk savner på det nuværende hollandske hold.

- Hvis man tager spillere hos Frankrig, så er det jo Pogba, Martial, Coman, Payet, Matuidi. Det spillere, som spiller konstant på højeste niveau hos de bedste klubber. Hvis man træner med de bedste, så bliver man stærkere. Det mangler vi.

Manden i det varme hollandske landstrænersæde er Danny Blind, der udover at være far til Daley Blind, er en presset mand forud for den kommende kvalifikation. Han har ikke råd til flere fejltagelser, hvis han ønsker at beholde jobbet som landstræner, mener Pierre van Hoojidonk, der har spillet sammen med Blind på landsholdet.

Annonce:

- Jeg tror stadig på, at han er den rette, men han har ikke råd til flere fejl, fordi så vil medierne igen være efter ham. Han er nødt til at vinde de fleste kampe og alle negative overraskelser kan være enden på hans karriere som træner.

Læs hele historien om Hollands landshold, hvor Tipsbladet også diskuterede holdet med den tidligere landsholdsspiller Ronald de Boer.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/<http://ekstrabladet.dk/ebladet/>.

Vil du læse Tipsbladet direkte på din pc, tablet og mobil kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag finder du også

  • Et stort interview med William Kvist om landsholdet og fodbold bag facaden
  • Portræt af Polens stærke forward Arkadiusz Milik
  • Analyse af landsholdets præstationer i Østeuropa
  • Brændpunkterne i den kommende landsholdsuge
  • Kronik fra DBU's træneruddannelseschef Peter Rudbæk om taktiske tendenser
  • Reportage fra Rom om Francesco Totti
  • Historien om Sverige uden Zlatan
  • Den unge fodboldnation Montenegro, Danmark møder på tirsdag
  • Og meget mere

Højbjergs nye liv: Det er sjovt at mose den anden ned

Landsholdsspiller træner med 13-årig vidunderknægt: Sikke et talent!

Stort interview med Hareide: Fodbold kan være forbandet kedeligt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: